Recept Vepřové na žampionech

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové na žampionech

Postup

Maso nakrájíme na proužky a prudce osamhneme v rozpáleném tuku. V kastrolu necháme zesklovatět dvě nadrobno nakrájené cibule, přidáme 500 g oloupaných a nakrájených žampiónů, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Do podušených žampiónů přidáme osmažené maso, podlijeme sklenkou bílého vína, necháme přejít var a zahustíme lžičkou solamylu rozpuštěného v troše vody.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 10.07.04 vloženo
  • 28141x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g libového vepřového masa
  • 2 cibule
  • 500 g oloupaných a nakrájených žampiónů
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 sklenka bílého vína
  • 1 kávová lžička solamylu

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové na žampionech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz