Recept Vepřové na žampionech

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové na žampionech

Postup

Maso nakrájíme na proužky a prudce osamhneme v rozpáleném tuku. V kastrolu necháme zesklovatět dvě nadrobno nakrájené cibule, přidáme 500 g oloupaných a nakrájených žampiónů, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Do podušených žampiónů přidáme osmažené maso, podlijeme sklenkou bílého vína, necháme přejít var a zahustíme lžičkou solamylu rozpuštěného v troše vody.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 10.07.04 vloženo
  • 27844x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g libového vepřového masa
  • 2 cibule
  • 500 g oloupaných a nakrájených žampiónů
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 sklenka bílého vína
  • 1 kávová lžička solamylu

Doporučená příloha

  • Rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové na žampionech

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz