Recept Vepřové na rajčatech a houbách
Dobrá žena Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Sušené houby zalijeme horkou vodou tak, aby byly ponořené; necháme chvíli nabobtnat, vyždímáme a nasekáme na kousky; vodu, ve které se máčely, dáme vařit a zredukujeme na třetinu. Maso nakrájíme na silnější plátky a lehce naklepeme. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a zprudka opečeme po obou stranách, aby se maso zatáhlo. Zalijeme vínem, minutu povaříme a přidáme rajčata, pokrájené houby (pouze ty sušené, ne žampiony), smetanu, sůl a čerstvě mletý pepř. Přiklopíme pokličkou a na nejmenším plameni dusíme tak dlouho, až je maso měkké a rozpadá se; průběžně můžeme podlévat vodou, pokud se tekutina vyváří. Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky a opečeme dozlatova na rozpuštěném másle; na závěr k nim přimícháme zredukovanou vodu z namáčení sušených hub. Přidáme k masu, ještě pár minut povaříme a podáváme. Recept je převzat z kuchařky "Klasická italská kuchyně" od M. Hazan.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
- 21.05.15 vloženo
- 5339x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 - 3 hodiny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1kg masa (krkovice, pečeně,...)
- 1dcl bílého vína
- 400g krájených konzervovaných rajčat (1 plechovka)
- 250ml tučné smetany
- 30g sušených hub
- 250g čerstvých žampionů
- 50g másla (na opečení žampionů)
- sůl, pepř
Doporučená příloha
Dle chuti - rýže, těstoviny, šťouchané brambory, bageta,…
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vepřové na rajčatech a houbách
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřové na rajčatech a houbách