Recept Vepřové na cibuli a víně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Extrémně jednoduché, v podstatě se dělá samo…

Postup

Na oleji osmahneme papriku, jen tolik, aby se rozvoněla, ostavíme z ohně. Plecko nakrájíme na kostky, cibulky oloupeme a ponecháme vcelku. Česnekové stroužky oloupeme a očistíme, také ponecháme celé. Do kastrolu vložíme nakrájené maso, cibulky, česnek, papriku osmahnutou v oleji, sůl, pepř a zalijeme bílým vínem. Vše dobře promícháme, důkladně utěsníme (alobalem apod.) a pomaličku dusíme, dokud se všechna tekutina téměř nevydusí a maso nezměkne.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 25.11.09 vloženo
  • 2316x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g vepřové plece
  • 700 g maličkých cibulek
  • 2 hlavičky česneku
  • 2 dcl oleje (může být i méně)
  • 5 dcl bílého vína
  • 2 ČL mleté papriky
  • sůl
  • pepř
  • chilli

Doporučená příloha

  • Příloha: Čerstvý chléb, kdo k němu nemá přístup, jistě najde vhodnou alternativu, variací je bezpočet

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové na cibuli a víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz