Recept Vepřové na cibuli a víně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Extrémně jednoduché, v podstatě se dělá samo…

Postup

Na oleji osmahneme papriku, jen tolik, aby se rozvoněla, ostavíme z ohně. Plecko nakrájíme na kostky, cibulky oloupeme a ponecháme vcelku. Česnekové stroužky oloupeme a očistíme, také ponecháme celé. Do kastrolu vložíme nakrájené maso, cibulky, česnek, papriku osmahnutou v oleji, sůl, pepř a zalijeme bílým vínem. Vše dobře promícháme, důkladně utěsníme (alobalem apod.) a pomaličku dusíme, dokud se všechna tekutina téměř nevydusí a maso nezměkne.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 25.11.09 vloženo
  • 2261x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 700 g vepřové plece
  • 700 g maličkých cibulek
  • 2 hlavičky česneku
  • 2 dcl oleje (může být i méně)
  • 5 dcl bílého vína
  • 2 ČL mleté papriky
  • sůl
  • pepř
  • chilli

Doporučená příloha

  • Příloha: Čerstvý chléb, kdo k němu nemá přístup, jistě najde vhodnou alternativu, variací je bezpočet

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové na cibuli a víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Květáková polévka Květáková polévka
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz