Recept Vepřové medailonky z trouby

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejprve si šunku nakrájíme na kostičky, které opečeme dokřupava na pánvi, vyndáme a necháme zchladnout. Najemno si rozemeleme toust, přidáme nakrájenou petržel, kostičky šunky a opepříme. Pak si oloupeme cibuli, nakrájíme jí na proužky a dusíme na 1 PL másla a necháme vychladnout. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky zhruba tak na tloušťku prstu. Medailonky osolíme, opepříme, vložíme do vymazané formy (skleněné, pekáček). Poté smícháme cibuli na proužky, kysanou smetanu či Créme faíche, vývar, koňak, sůl, pepř a nalijeme na maso. Toustovou hmotu smíchanou s petrželí, šunkou a pepřem rozprostřeme na maso a pořádně do něj zatlačíme - udělá to na mase skvělou a dobrou krustičku. Takto připravené dáme do trouby a pečeme na 160°C - horkovzdušně asi 35 minut. Mezi pečením si omyjeme fazolky (necháme je dlouhé) a v osolené vodě je povaříme 12 minut, slijeme je, zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Pak rozpůlíme plátky anglické slaniny, z fazolek uděláme 12 porcí a každou obalíme uprostřed slaninou, (jako omotáme) a ze všech stran opečeme na zbylém horkém másle. Fazolky podáváme na talíř k medailonkům jako přílohu. Dobrou chuť! Z katalogu: Lahodné menu na Vánoce a Silvestr.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 07.12.08 vloženo
  • 26302x zobrazeno

Čas přípravy

  • 70 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřové panenky
  • 75 g Schwarzwaldsé šunky v celku
  • 60 g plátků anglické slaniny
  • 2 plátky máslového toastu
  • 1 svazek petržele
  • 2 PL másla
  • 2 cibule
  • 200 g kysané smetany, nebo Créme fraíche
  • 200 ml masového vývaru, nebo masox
  • 1 - 2 PL koňaku, třeba Majestát
  • 500 g zelených fazolí
  • pepř
  • mořská sůl
  • tuk na vymazání pekáčku

Doporučená příloha

  • krokety, hranolky, brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Scholastica 26.02.12 12:59

Výborný recept na nedělní oběd. Místo panenky jsem dala vepřové medailonky, a bylo to hotové za 35 minut jako panenka. Jednoduché, rychlé a efektní :).

Diskuse k receptu Vepřové medailonky z trouby

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Scholastica
23 příspěvků 26.02.12 12:59

Výborný recept na nedělní oběd. Místo panenky jsem dala vepřové medailonky, a bylo to hotové za 35 minut jako panenka. Jednoduché, rychlé a efektní :).

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové medailonky z trouby- svato,

nemyslím si, že by to přebilo chuť panenky, alespoň mě se to nezdálo a to jsem na masíčko velký labužník. Zkus to a nebudeš litovat, je to opravdu dobré a snad Ti to ani nemůže nechutnat, když jsou tam ingredience, které máte rádi. Pokud uděláš písni a dobrou chuť! T.

svato
1421 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové medailonky z trouby

Je tam kopa dobrých vecí, ale nezaniká pritom tá panenka, je to predsa len jemné mäso… To nekritizujem, ale pýtam sa, lebo ma to láka.

anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové medailonky z trouby

Náááádhera!

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové medailonky z trouby-bona

Už vybírám a zítra přepisuji- prostě inventura se vším všudy! T.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové medailonky z trouby

Terrinko, rozhodně jsi nepřepsala všechno. A nejenom podle „mých slov“, ale i ve skutečnosti. Našvihala jsi sem toho hodně, tak holt pátrej :-).
Hodně energie! B.

Alice_G
505 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové medailonky z trouby

Tu fazolovou přílohu jsem poznala před rokem jako „gribletované fazolky“ (ať to znamená cokoliv), a to v hospodě U Jarolímků, Praha 8, byly skvělé. Ještě jsem v chuti postřehla česnek, možná nějaké koření. Před týdnem jsem si je chtěla znovu připomenout - a byly to jen ty celé fazolky, prohozené na pánvi se šunkou.

vajgl
65 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové medailonky z trouby

Děkuju, já zas tolik nevařim.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové medailonky z trouby- bona

Bono, už jsem nějaké přepsala v domění, že je to tak všechno, ale podle Tvých slov zřejmně není, tak já si to ještě projedu znova.
Jinak jsem ráda, že se Ti recept líbí, ten máš jako odměnu za hlívu ústřičnou! T.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové medailonky z trouby- vajgl

Vajgle, to víš, že se ty konce ukrojí, to dá rozum- brala jsem to tak, že to každý zná, ale budeš-li na tom trvat, tak to dopíšu. A máslovej toust, je máslovej toust, který se dá koupit (třeba v Kauflandu), je na to nejlepší, ale můžeš použít i jiný.
Děkovat ani nemusíš, je to samozřejmé vysvětlit věci, které nejsou druhému jasné. Ahoj T.

vajgl
65 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové medailonky z trouby

Ten máslovej toust to je jako toust namazaný máslem? A ty fazolky se nevokrájí, myslím špičky? Děkuju.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové medailonky z trouby-Terrinko,

krásný recept, ten se hodí do naší kuchyně…Dík.

Ale… Nezlob se, proč vkládáš další recepty a nepřepisuješ ta dvojáky, jak jsi slíbila…???

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Marinovaná kuřecí křídla

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz