Recept Vepřové medailonky v zeleném kabátku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové medailonky v zeleném kabátku

Úvod

Inspirací mi byl špalík vepřové pečeně a zelenající se bylinková zahrádka před okny.

Postup

Maso nakrájíme na medailonky (cca 50 g), je-li třeba, jemně naklepeme a potřeme jemně lisovaným česnekem. Osolíme.

Těstíčko umícháme z vejce, mléka, sušené zeleniny (nemusí být) a mouky do hustoty jako na lívance. Osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme na jemno nasekané bylinky. Necháme krátce odpočinout.

Připravené maso máčíme v těstíčku a pak zvolna smažíme v rozpáleném tuku.

Poznámka na konec: těstíčko je opravdu plné bylinek, není ideálně hladké. Kousky masa se musí směsí „oplácat“, prázdná místečka na povrchu doplnit těstíčkem po vložení na tuk. Těstíčko se zapeče a pak již při obracení drží.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Minutky Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 10.05.14 vloženo
  • 2947x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 350 g vepřové pečeně bez kosti nebo vepřové kýty
  • 2 hrsti směsi čerstvých zelených bylinek podle vlastního výběru (mladé listy kopřivy – ty necháme krátce spařit horkou vodou, petrželka, pažitka, nať celeru, tymián, majoránka, apod.)
  • 1 – 2 prolisované stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 vejce
  • 3 – 4 PL mléka
  • hladká mouka dle potřeby
  • 2 KL sušené zeleniny (směs kořenové)
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • brambora, pečivo, různé studené omáčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 10.05.14 14:34

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové medailonky v zeleném kabátku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 12.05.14 06:41

@babi, právě jsi mne inspirovala :mavam: - do těstíčka přidat méně bylinek (jen pažitku) a drcené sušené houby.

P. S. Já žila v domnění, že v Kanadě máte ještě vše v pořádku. Tedy aspoň „normální“ vepřové :evil: Už i tam… :,(

 
babi
6360 příspěvků 12.05.14 03:39

Birkana, pripravuji neco podobneho. V Kanade mame posledni dobou tak libove veprove maso, ze mu dokonce zacali rikat ‚bile maso‘. Diky tomu ze je tak libove tak vlastne uz ani nechutna, protoze je suche a ztvrdne. Takze maso ruzne balim anebo necim potiram. Casto jenom potru horcici a na ni prilepim posekanou smes bylinek, nekdy rozdrcene susene houby atd. Vyzkousim Tvuj napad :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz