Recept Vepřové medailonky v zeleném kabátku
birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Inspirací mi byl špalík vepřové pečeně a zelenající se bylinková zahrádka před okny.
Postup
Maso nakrájíme na medailonky (cca 50 g), je-li třeba, jemně naklepeme a potřeme jemně lisovaným česnekem. Osolíme. Těstíčko umícháme z vejce, mléka, sušené zeleniny (nemusí být) a mouky do hustoty jako na lívance. Osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme na jemno nasekané bylinky. Necháme krátce odpočinout. Připravené maso máčíme v těstíčku a pak zvolna smažíme v rozpáleném tuku. Poznámka na konec: těstíčko je opravdu plné bylinek, není ideálně hladké. Kousky masa se musí směsí „oplácat“, prázdná místečka na povrchu doplnit těstíčkem po vložení na tuk. Těstíčko se zapeče a pak již při obracení drží.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Minutky Vepřové maso
- 10.05.14 vloženo
- 4531x zobrazeno
Čas přípravy
- 30 minut
Počet porcí
- 2 porce
Ingredience
- 350 g vepřové pečeně bez kosti nebo vepřové kýty
- 2 hrsti směsi čerstvých zelených bylinek podle vlastního výběru (mladé listy kopřivy – ty necháme krátce spařit horkou vodou, petrželka, pažitka, nať celeru, tymián, majoránka, apod.)
- 1 – 2 prolisované stroužky česneku
- sůl
- mletý pepř
- 1 vejce
- 3 – 4 PL mléka
- hladká mouka dle potřeby
- 2 KL sušené zeleniny (směs kořenové)
- olej na smažení
Doporučená příloha
brambora, pečivo, různé studené omáčky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vepřové medailonky v zeleném kabátku
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřové medailonky v zeleném kabátku
@babi, právě jsi mne inspirovala
- do těstíčka přidat méně
bylinek (jen pažitku) a drcené sušené houby.
P. S. Já žila v domnění, že v Kanadě máte ještě vše v pořádku. Tedy aspoň „normální“ vepřové
Už i tam… 
Birkana, pripravuji neco podobneho. V Kanade mame posledni dobou tak libove veprove maso, ze mu dokonce zacali rikat ‚bile maso‘. Diky tomu ze je tak libove tak vlastne uz ani nechutna, protoze je suche a ztvrdne. Takze maso ruzne balim anebo necim potiram. Casto jenom potru horcici a na ni prilepim posekanou smes bylinek, nekdy rozdrcene susene houby atd. Vyzkousim Tvuj napad