Recept Vepřové medailonky v zeleném kabátku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové medailonky v zeleném kabátku

Úvod

Inspirací mi byl špalík vepřové pečeně a zelenající se bylinková zahrádka před okny.

Postup

Maso nakrájíme na medailonky (cca 50 g), je-li třeba, jemně naklepeme a potřeme jemně lisovaným česnekem. Osolíme.

Těstíčko umícháme z vejce, mléka, sušené zeleniny (nemusí být) a mouky do hustoty jako na lívance. Osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme na jemno nasekané bylinky. Necháme krátce odpočinout.

Připravené maso máčíme v těstíčku a pak zvolna smažíme v rozpáleném tuku.

Poznámka na konec: těstíčko je opravdu plné bylinek, není ideálně hladké. Kousky masa se musí směsí „oplácat“, prázdná místečka na povrchu doplnit těstíčkem po vložení na tuk. Těstíčko se zapeče a pak již při obracení drží.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Minutky Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 10.05.14 vloženo
  • 3110x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 350 g vepřové pečeně bez kosti nebo vepřové kýty
  • 2 hrsti směsi čerstvých zelených bylinek podle vlastního výběru (mladé listy kopřivy – ty necháme krátce spařit horkou vodou, petrželka, pažitka, nať celeru, tymián, majoránka, apod.)
  • 1 – 2 prolisované stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 vejce
  • 3 – 4 PL mléka
  • hladká mouka dle potřeby
  • 2 KL sušené zeleniny (směs kořenové)
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • brambora, pečivo, různé studené omáčky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 10.05.14 14:34

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové medailonky v zeleném kabátku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
birkana
1683 příspěvků 12.05.14 06:41

@babi, právě jsi mne inspirovala :mavam: - do těstíčka přidat méně bylinek (jen pažitku) a drcené sušené houby.

P. S. Já žila v domnění, že v Kanadě máte ještě vše v pořádku. Tedy aspoň „normální“ vepřové :evil: Už i tam… :,(

babi
6360 příspěvků 12.05.14 03:39

Birkana, pripravuji neco podobneho. V Kanade mame posledni dobou tak libove veprove maso, ze mu dokonce zacali rikat ‚bile maso‘. Diky tomu ze je tak libove tak vlastne uz ani nechutna, protoze je suche a ztvrdne. Takze maso ruzne balim anebo necim potiram. Casto jenom potru horcici a na ni prilepim posekanou smes bylinek, nekdy rozdrcene susene houby atd. Vyzkousim Tvuj napad :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Cibulačka Cibulačka
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz