Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
w0550 Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Příprava: Filé rozřežeme na 2-3 cm.plátky (medailony) a ovineme je po obvodu špekem který zajistíme párátkem. Pánev vymažeme máslem , vložime do ní opepřené medailony. Na každý plátek masa dáme 1čl másla, mezi ně nasypeme nasekanou cibuli a vše očesnekujeme. Pánev přikryjeme poklopem a pečeme v předehřáté troubě 15-20 min. (170°C, ventilátor). Když je maso měkké, vyjmeme medailony a pokračujeme dále s pánví na plotně. Přidáme smetanu, vývar, 1čl estragonu, špetku kurkumy a 3 čl hořčice. Pozor nesolit (stačí sůl ze špeku). Necháme zahustit a přidáme 2 pl jíšky. Nyní maso vložíme do ohnivzdorné mísy a zalijeme omáčkou tak, aby bylo ponořeno. Přikryjeme a necháme proležet. Čím déle se maso v omáčce rozleží, tím lépe chutná. Já sám vařím den předem.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Ciabata, ev. jemný knedlík nebo domácí nudle
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové medailónky (smotky)