Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso nakrájíme na cca centimetr silné plátky, naklepeme klouby ruky a osolíme. V misce nebo na prkénku do něj dobře vetřeme pesto (rukama). V pánvi rozehřejeme kus másla, přidáme maso a opékáme ho ze všech stran. Mezitím nakrájíme okapaná sušená rajčata na proužky a přihodíme je k masu. Jakmile jsou medailonky hotové, poprášíme obsah pánve hladkou moukou, promícháme, prosmahneme a zalijeme portským. Po promíchání necháme pokrm probublat, případně dosolíme a servírujeme se smetanovým rizotem nebo těstovinami.
Recept je z kategorií: Minutky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
7.12.20 17:14
Měl jsem s bramborami a bylo to dobré. Domácí pesto jsem udělal sám. Pesto bylo výborné a trochu mě mrzelo, že víno v pokrmu přebilo chuť pesta.
Líbí se mi28.10.17 17:21
Dnes jsem uvařila přesně podle receptu, náhodou byly doma všechny
potřebné základní ingredience, tak to šlo rychle a bez problémů.
Pouze změna v příloze, byly vařené brambory.
Chuťově vynikající, ihned jsem zařadila do rodinného seznamu oblíbených
rychlých receptů.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové medailonky s pestem a sušenými tomaty
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Bono díky - tak mi to bude určitě chutnat.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Marmeládko, smetanové rizoto dělám tím nejjednodušším způsobem z uvařené rýže. Na másle nechám zesklovatět cibuli, přidám vařenou rýži, trochu smetany (asi 1 dcl - ale podle množství rýže) a asi lžíci parmazánu. Promíchám a nechám prohřát.
Také se samozřejmě dá dusit - například podle receptu " italské houbové rizoto" (ale bez hub) a v závěru přidat máslo, smetanu a parmazán, ale u toho se musí stát a pořád míchat.
Hezkou neděli a dobrou chuť! B.
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Projíždím si tvoje recepty a objevila jsem tenhle. Asi jej zařadím do jídelníčku příštího týdne. Vše kromě portského mám. Portské ráda přikoupím (nebude jen na vaření). Jen jsem se chtěla zeptat na přílohu - smetanové rizoto - jak jej děláš?
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Děkuju.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Boni, myslím, že na Tebe hned tak mít nebudu… ty Tvoje mňam nápady
).
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Tulinko, nevím jak ostatní, ale já se rozhodně těším. Nechci mluvit za druhé, předpokládám ovšem, že na tom budou podobně jako já. Pa B.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Boni, vzhledem k tomu, že jsme se dali doma do větších úprav- (nějaké předělávky a malování), tak teď nestíhám, ale doufám, že už brzy taky zase něčím přispěju
.
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
zapisuji povedené recepty z uplynulého týdne, o které se chci podělit.. Navíc dnes máme nový (teď se ztrapním
- takový ten přístroj, co rozvádí internet
po bytě, asi wifi ? .-)), tak to docela rychle šlape. Ještě mám v plánu
zapsat jeden recept , než začne pracovní týden, ovšem nevím, jestli to
během přípravy na zítřek stihnu…
Shodou okolností jsem se v týdnu probírala Tvými recepty a dost jich proběhlo tiskem nebo směřovalo do oblíbených, takže díky. B.
353 příspěvků 25.1.09 03:43
Teda, Bono, Ty a Spiser zase dneska perlíte,…nestačím plánovat, co a kdy vyzkoušet
))). Díky.