Recept Vepřové maso se zeleninou

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Mrkev oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Pórek a rajčata očistíme. Pórek nakrájíme na kroužky, rajčata na osminky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Mrkev povaříme v osolené vodě 4 minuty a přidáme pórek. Vaříme další 4 minuty.
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olej a maso opečeme. Přidáme cibuli, krátce podusíme a ochutíme solí a pepřem. Hotové maso vyjmeme.
Rajčata osmahneme ve výpeku a také vyjmeme. Vývar a smetanu přilijeme do pánve a povaříme. Pak přidáme jíšku, maso a zeleninu. Ozdobíme pažitkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.06.08 vloženo
  • 3178x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250g mrkve
  • 2 pórky
  • 100g rajčat
  • 1 cibuli
  • 500g vepřových řízků
  • 2 lžíce oleje
  • bílý pepř
  • sůl
  • 1/4 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce tmavé jíšky
  • svazek pažitky

Doporučená příloha

  • Brambory, bramborové palcky, hranolky, americké brambory atd…

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové maso se zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso se zeleninou- jandule,

tady si povídáme, tak „píšeme hovorovou mluvou“ a takových je nás tady!!!! To je normální, přece člověk nemluví za každou cenu spisovně jak v hodině českého jazyka. Něco se píše také z legrace, ale asi jsem to dostatečně nedala znát a vypadá to, že jsem blb a užívám jakože slova, kterým nerozumím- tak to teda není. Už se až tak nepohoršuj a vůbec nic není ve zlém, není ani proč. T.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso se zeleninou

Terrinko, nic ve zlém, ale když si přečtu Tvoje povídání (i jinde), tak slyším velmi hlasitý češtinářův pláč. I tady - o co gou???? Tenhle česko rádoby anglický paskvil je dost hrozný když se vysloví, natož na papíře! „Třeba by se vymyslely úplně nová slova“ Já bych tu větu formulovala: Třeba by se vymyslela úplně nová slova. Ale i když mám poměrně důkladné humanitní vzdělání, netvářím se jako arbiter jazyků.

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso se zeleninou

Prosím, tou jíškou myslíš hotovu jíšku? Děkuji.

 
Alis
2617 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso se zeleninou, Rachel...

ještě „palcky“ a bude to možná všechno :-)) Jinak já osobně bych vařený pórek za syrový neměnila ani za nic, miluji jeho nasládlou chuť po uvaření. Naopak jeho takovou tu syrovou, kovově ostrou moc nemusím, to raději cibulku :-)

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso se zeleninou - Terrinko

Myslíš jazykový vývoj…? :o))) no, to bych tom udala korunu… což pírek ještě budiž, ten zní roztomile, ale když jsem viděla to „mosi“ místo masa, tak jsem si sama nějak nerozumněla … Já to jako srandu chápu ;o) , já už si jí z toho dělám taky…co mi zbývá, že :o))

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso se zeleninou-Rachel

v pohodě, to byla taková „češtinská“ docela sranda a ani vůbec nic ve zlém- to jsi myslím pochopila. Ale i tak jsem věděla o co gou. Třeba by se vymyslely úplně nová slova.

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso se zeleninou - Terrinko, ještě jednou

No, ještě, že jsi mě na ty chyby upozornila… Já se stydím, já snad půjdu vrátit vysvědčení, nebo co. Jé, kdyby on tam byl jen ten „pírek“ tak by to ještě šlo, no nic… opraveno… kdybyste tam ještě někdo něco našel, tak teda dejte vědět :oS

 
Labužník Rachel02
234 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso se zeleninou - Terrinko

Díky za upozornění na víceméně textové chyby. Snad mi bude omluvou, že jsem od psaní receptů musela asi 5× vstát a obstarat tady svého drobečka. Sice jsem to pak nějak baj vočko proběhla, ale asi ne dost důkledně. Jdu to opravit. Jinak ta rajčta, já je krájím na osminky a pórek může klidně dát syrový ;o)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové maso se zeleninou- Rachel

tak co bude s těmi rajčaty? Budou teda na kroužky s tím pórkem, nebo na ty osminky? A ten „pírek“, jak píšeš, bych já nevařila, dala bych syrový, neboť ztrácí vitaminy a zrovna pórek je syrový moc dobrý.
Jo, jinak recept není špatný. Ahojky Jana

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz