Recept Vepřové maso se sušenými švestkami

GZIT Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Sušené švestky namočíme v bílém víně na jednu hodinu. Vepřové kotlety nakrájíme na kousky 1,5 - 2 cm silné, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Plátky osmažíme v předehřáté pánvi dozlatova cca 4 – 5 min. na každé straně. Zmírníme oheň a přidáme trochu vína ze sušených švestek. Zavřeme pánev víkem a dusíme 15-20 min. Mezitím si připravíme omáčku : Zbytek vína přivedeme k varu. Při neustálém míchání vlijeme smetanu a vaříme na mírném ohni do lehkého zahuštění. Přidáme džem a trochu povaříme (cca 5 min). Přidáme švestky, přivedeme k varu a odstavíme z ohne. Hotovou omáčku nalijeme na maso a ještě 5 min dodusíme. Autorem receptu je Irena Kutová

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 06.02.10 vloženo
  • 9465x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 a půl hodiny

Ingredience

  • 500 g panenky nebo kotlety
  • 250 g vypeckovaných švestek
  • 500 ml . bílého vína
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 150 g brusinkového nebo rybízového džemu
  • sůl
  • pepř
  • hladká mouka
  • olej na smažení

Doporučená příloha

  • ryže, krokety

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové maso se sušenými švestkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Játra na rožni

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz