Recept Vepřové maso s omáčkou

pepicek Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové maso s omáčkou

Postup

1. Rozpůlené papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtverečky, oloupanou cibuli na kolečka a obojí za stálého míchání opečeme na 2 lžících rozehřátého oleje. 2. Kostku bujónu rozpustíme ve zhruba 100 ml vlažné vody a zeleninu podlijeme. Ochutíme raj­čatovým protlakem a sójovou omáčkou. Osolíme a přidáme 1-2 lžičky cukru. Přikryté dusíme zhru­ba 10 min. na mírném ohni. 3. Přidáme okapané kostičky ananasu, rozmraze­ný hrášek, ocet. Dobře prohřejeme. Podle potřeby omáčku zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. 4. Maso nakrájíme na kostky a obalíme ve vejcích rozšlehaných se solamylem. Osmažíme na zbýva­jícím oleji dozlatova.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 20.10.01 vloženo
  • 29404x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • po 500 g červených a žlutých paprik
  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 kostka masového bujónu
  • 2 lžíce rajčatověho protlaku
  • 5 lžic sójové omáčky
  • sůl
  • cukr
  • 250 g ananasového kompotu
  • 150 g mraženého hrášku
  • 2 lžíce vinného octa
  • 2 vejce
  • 50 g solamylu
  • 500 g vepřových řízků

Doporučená příloha

  • Podáváme s omáčkou.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové maso s omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz