Recept Vepřové maso s hráškem a koprem

(Hodnoceno 1x) Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové maso s hráškem a koprem

Úvod

Jednoduchá, rychlá, levná a náramně dobrá krmě pro ty, kdo mají rádi kopr. Recept jsem si přivezla kdysi dávno od rodilé Bulharky. Když mi byl poprvé nabídnut, tvářila jsem se všelijak, než jsem ochutnala. Bulhaři to jedí s jejich bílým „chlebem“. Já k tomu podávám vařené brambory a pojídám nejraději z misky a lžicí. Gramáž je velmi orientační, já prostě vážím málokdy. Kopr musí být čerstvý, nebo mražený (nikdy, proboha, nepoužívejte kopr z nějakého nálevu!).

Postup

Na troše oleje zpěnit drobně posekanou cibuli, pak přidat na menší kostky nakrájené maso a osmahnout. Když začne maso pouštět šťávu, osolit a opepřit podle chuti. Přikrýt pokličkou a dusit, podle potřeby přilévat trochu vody.

Než se maso podusí, otevřít konzervu s hráškem a hrášek dobře propláchnout studenou vodou.

Když je maso měkké, přidat k němu hrášek a přilít tolik vody, aby hrášky trochu vyčuhovaly. Společně přivést k varu.

Když je hrášek prohřátý, dosolit a přidat posekaný kopr (množství se řídí chutí a silou kopru). Dále již nevařit.

Nakonec přidat lžíci másla na zjemnění.

Brambory se solí a kmínem se vaří zvlášť, jako klasická příloha.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 02.02.13 vloženo
  • 3538x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1/2 kg vepřového masa z plecka
  • 1 plechovka sterilovaného hrášku ve slaném nálevu (700 g)
  • 2 polévkové lžíce posekaného čerstvého kopru (vrchovaté)
  • 1 polévková lžíce másla
  • 1 cibule
  • sůl
  • pepř
  • olej
  • brambory, sůl, kmín

Doporučená příloha

  • vařené brambory, čerstvá bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Kralda 27.01.14 13:02

Vařila jsem už několikrát, dnes pro změnu s kuřecím masem. Také dobré. Kopr, ten já můžu.

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

tlustá bába 11.06.13 17:10

Uvařila jsem vlastní recept, tak nebudu hodnotit, chtěla jsem přidat fotku a vyzvat statečné. Kopru je všude habaděj.
Brambory si snad představit umíte - nové, z ověřeného zdroje.

Uvaření se již líbí 7 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové maso s hráškem a koprem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
Kralda
17 příspěvků 12.06.13 18:19

Tak to vypadá moooooc dobře!!!

 
tlustá bába
1211 příspěvků 12.06.13 18:00

Nádhera, nádhera, nádhera! :potlesk: :potlesk: :potlesk:
Jejich „zdroj“ a fotečka ode mě dostala palec. Chvíli jsem slabozrace bádala nad větévkou, ale komentář mi potvrdil, že rozmarýnka.
No viděj, že vědí, jak se mi zalíbit! Bramborou! :mavam:

 
casino
4478 příspěvků 12.06.13 10:01
U fotečky stojí psáno:

Brambory nové, z ověřeného zdroje.
ZDE / je jeden z ověřených zdrojů… :palec: :) :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz