Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Bulharská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jednoduchá, rychlá, levná a náramně dobrá krmě pro ty, kdo mají rádi kopr. Recept jsem si přivezla kdysi dávno od rodilé Bulharky. Když mi byl poprvé nabídnut, tvářila jsem se všelijak, než jsem ochutnala. Bulhaři to jedí s jejich bílým „chlebem“. Já k tomu podávám vařené brambory a pojídám nejraději z misky a lžicí. Gramáž je velmi orientační, já prostě vážím málokdy. Kopr musí být čerstvý, nebo mražený (nikdy, proboha, nepoužívejte kopr z nějakého nálevu!).
Na troše oleje zpěnit drobně posekanou cibuli, pak přidat na menší kostky nakrájené maso a osmahnout. Když začne maso pouštět šťávu, osolit a opepřit podle chuti. Přikrýt pokličkou a dusit, podle potřeby přilévat trochu vody. Než se maso podusí, otevřít konzervu s hráškem a hrášek dobře propláchnout studenou vodou. Když je maso měkké, přidat k němu hrášek a přilít tolik vody, aby hrášky trochu vyčuhovaly. Společně přivést k varu. Když je hrášek prohřátý, dosolit a přidat posekaný kopr (množství se řídí chutí a silou kopru). Dále již nevařit. Nakonec přidat lžíci másla na zjemnění. Brambory se solí a kmínem se vaří zvlášť, jako klasická příloha.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Vepřové maso
vařené brambory, čerstvá bageta
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
11.5.19 13:18
Dnes jsem tento recept připravovala k obědu. Je to vynikající! Jednoduché, ale skvělé jídlo. Dala jsem k němu bílé pečivo. Vařené brambory mi k tomu moc nejdou, možná bych ale příště zkusila bramborové knedlíky. Těším se na zopakování a děkuji za recept.
Líbí se mi27.1.14 13:02
Vařila jsem už několikrát, dnes pro změnu s kuřecím masem. Také dobré. Kopr, ten já můžu.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkovi11.6.13 17:10
Uvařila jsem vlastní recept, tak nebudu hodnotit, chtěla jsem přidat
fotku a vyzvat statečné. Kopru je všude habaděj.
Brambory si snad představit umíte - nové, z ověřeného zdroje.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové maso s hráškem a koprem
17 příspěvků 12.6.13 18:19
Tak to vypadá moooooc dobře!!!
Nádhera, nádhera, nádhera!


Jejich „zdroj“ a fotečka ode mě dostala palec. Chvíli jsem slabozrace bádala nad větévkou, ale komentář mi potvrdil, že rozmarýnka.
No viděj, že vědí, jak se mi zalíbit! Bramborou!
Brambory nové, z ověřeného zdroje.

ZDE / je jeden z ověřených zdrojů…