Recept Vepřové maso s fazolkami

(Hodnoceno 1x) marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové maso s fazolkami

Postup

Na lžici oleje osmahneme cibuli dosklovata, přidáme maso nakrájené na hrubé kostky, osolíme, přidáme koření, osmahneme, zmírníme plamen, přiklopíme a necháme maso chvíli dusit, aby pustilo šťávu. Pokud je třeba, přilijeme vařící vodu do výše masa a dusíme do měkka. V hrnečku rozkvrdláme osolenou hladkou mouku s trochou vody a vzniklou záklechtku vlijeme za stálého míchání k dušenému masu, přivedeme k varu. Přidáme mražené fazolky, promícháme, přivedeme do varu a zvolna vaříme ještě asi na patnáct minut.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 11.02.06 vloženo
  • 41360x zobrazeno

Ingredience

  • 1/2 kg vepřového plecka
  • 1 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 KL pálivé papriky
  • 1 KL sladké papriky
  • 1 KL kmínu
  • 1/2 KL pepře
  • 2 PL hladké mouky
  • sůl
  • voda
  • 1 kg zelených fazolek (mražených).

Doporučená příloha

  • bramboráčky nebo vařený brambor, možno i těstoviny neb rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

supcz 1.3.15 13:08

Děti mají od přírody averzi k luskům, ale zbytek rodiny v pohodě.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové maso s fazolkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové maso s fazolkami

Eja
3887 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřové maso s fazolkami

Tady je jen "trochu jiné koření ":http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…

KVB
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřové maso s fazolkami

Aha… No jo… vidíš, ti smetanu jsem úplně přehlédl… Máš pravdu, že pak to je něco úplně jiného. V tom případě beru svou poznámku zpět, omlouvám se a kaji se. :-)))

marmelada
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřové maso s fazolkami

Rozdíl je právě v té smetaně, jejím přidáním a přidáním mléka vznikne smetanová omáčka - v podstatě vepřové na smetaně s fazolkami, což je dost hutné jídlo, vhodné pro nynější zimní čas.
Recept ve kterém právě píšu, je o hodně lehčí verze, ve které je dvakrát tolik fazolek a lze je podávat i s rýží.
Věř mi, ač je zde patrná podoba a základ vaření stejný, uvařením vzniknou dvě odlišná jídla.

KVB
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřové maso s fazolkami

Tak chybička se vloudila… Komentář měl být k receptu „Sametové vepřové s fazolkami“. Nicméně, na podstatě věci to nic nemění :-))))

KVB
75 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřové maso s fazolkami

Nechci vypadat jako nemístný šťoural a hnidopich. Ale jaký je rozdíl mezi tímto receptem a „Vepřovým masem s fazoklami“, který jsi vložila těsně před tímhle? :-))))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz