Recept Vepřové maso s bramborami a hráškem (Menudo)

tilac Filipínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

V mírně horké pánvi zahřejeme olej a restujeme česnek, cibuli, a rajčata do té doby , než česnek mírně zhnědne, cibule zesklovatí a rajčata jsou měkká. Přidáme na kostky nakrájené vepřové maso a játra. Přidáme vodu . Dusíme přikryté pokličkou asi 5 minut.Přidáme nakrájené brambory,mrkev a hrášek.Dle chuti osolíme a přidáme glutasol.Dusíme zvolna dalších 15 minut.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 14.12.04 vloženo
  • 8862x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2,5 šálků nakrájeného vepřového masa,1 šálek nakrájených vepřových jater,1 šálek nakrájených brambor,1/3 šálku zeleného hrášku ,1/4 šálku cibule,2 PL nakrájeného česneku,1/2 šálku zralých rajčat,1 šálek mrkve, 2 PL sojové omáčky,2 šálky vody,nové koření, rajčatová šťáva, sůl glutasol.

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové maso s bramborami a hráškem (Menudo)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové maso s bramborami a hráškem (Menudo)

birkana
1741 příspěvků 10.6.14 20:05

@gmp Alfe, pouze s omáčkou bez další přílohy? :cert: :jazyk: :lol:

gmp
1603 příspěvků 10.6.14 19:30
+

Birkana - je napříč vesmírem známo, že tyto safffce, zas si oblibujeme my z Melmeku. Hlavně je-li sdostatek šípkové omáčky.

daduuja
1151 příspěvků 9.6.14 19:23

Nedávno jsem koukala na Slovákách na českou obdobu Nikdo není dokonalý, otázka zněla - vyjmenovaná slova po C - odpovědi, Metoděj a Cyril, jo v Metodějovi C není, tak Cyril, nevím, to jsem už zapomněla ze školy, neznám vyjmenovaná ani po Á, Cecilka a cikat… :-)

di
2453 příspěvků 9.6.14 18:50

Šneci .

exczech
299 příspěvků 9.6.14 17:34

@birkana Sneci „escargots“ na cesnekovem masle, pochoutka :)

Příspěvek upraven 09.06.14 v 23:49

birkana
1741 příspěvků 9.6.14 08:42
Tak trochu mimo mísu pod tímto receptem

@casino píše: No, neznám safffce, který by žral ptačí letky…

Matka těchto třítýdenních savčích nemluvňátek odpeří a sežere (společně s ostatními svého druhu) ptáka včetně konců křídel :palec: Nepoživatelný odpad tvoří pouze zmíněné peří, střeva, žlučník, prsty s drápy a hlava se zobákem! = není predátor jako predátor :mrgreen:

Edit: doplněn text

Příspěvek upraven 09.06.14 v 08:48

jolana
5068 příspěvků 9.6.14 08:12

@hippolyta si to prilis k srdcu..malomocnost to je a nestoji to za to, svet je ooovela vacsi a rozmanitejsi ako daky netserver a jeho uzivatelia.. :kytka: :mavam:

hippolyta
395 příspěvků 9.6.14 00:17

Ano, ted je tady konecne ta spravna zemita sranda!

daduuja
1151 příspěvků 8.6.14 20:54

Jol, len tak mimochod :-), je fakt, že snědí všechno, ale podívej jak jsou vitální, štíhlí, usměvaví a optimističtí :-), možná bysme měli přijít na jinou stravu taky :-)

jolana
5068 příspěvků 8.6.14 16:33

@daduuja je cinanov a co vsetko maju ako poziven..to nebol zdarny priklad len tak mimochodom :P
@Eja.. :mavam:

Eja
3887 příspěvků 8.6.14 15:03

@jolana @casino Můj manžel byl vybíravý poměrně hodně :mrgreen: falešnou dršťkovku z hlívy považoval stejně jako třeba „rozlítané ptáčky“ za důvod k hladovce :mrgreen: ale dršťkovku z kůžiček z krůtích křídel uznával jako skoro k nerozeznání a velmi poživatelnou. Tečka. :mavam:

daduuja
1151 příspěvků 8.6.14 14:37

Birkano, dík, našla jsem na netu množství informací, ale zajímá mne osobní zkušenost.
Jolano, nebuď cimprlich, podívej jak ty kůže hezky vypadaj, http://www.labuznik.cz/…e-s-okurkou/ a kdyby se osmahly ve škrobu, jak dole píše wydra a byly křupavé, tak to bude velice poživatelné :-)

Casino, 10 kubíků dřeva mám několikrát v rukách a ty přijdeš s topolama :-), je fakt, že zatím je to dobrý byznys, ale nedej bóže, aby si velkopěstitelé našli něco jiného a hektary nechali zpustnout :-)
Máš pravdu, gůgl je mocný vševěd, ale osobní zkušenosti nenahradí, já totiž nevím jestli sbírat opravdu ty šneky na zahradě, jestli to je jedlý druh, teda jedovatý nebude, ale možná kvalita bude horší :think: a jestli je sbírat kdykoliv nebo jen po jaru ještě zavíčkované, ale to je asi jen proto, že nejsou nažraní.
Možná vlákno do diskuze, nebo ke šnekům co už tam jsou, by nebylo od věci :-)

Příspěvek upraven 08.06.14 v 14:44

jolana
5068 příspěvků 8.6.14 13:26

@Eja vyhybka..priamo povedane ze sneci su sneci a kuze uvarena na drstkovu je fjtbl a.
@casino tak dalej… a prides o kozu! :mrgreen: :P

casino
4498 příspěvků 8.6.14 11:36
Letky

No, neznám safffce, který by žral ptačí letky :mrgreen: Ale proti gustu žádný dišputát, že :) Pokud dámy znají rcp na jejich zpoživatelnění, tak prosím sem s ním ať je potom taky sním 8o

@daduuja
Přes hlemýždě jsem býval kadet. Dokonce jsem postavil i šnečín, vařil jsem je v sudu a o jejich „pěstování“ a zpracování bych se mohl vykecávat (ale nebudu, Google je popisnější) skoro jako o „chovu“ japonských topolů :) Ty topole jsou vděčnější - rychleji přibývají a neutečou :mrgreen:

birkana
1741 příspěvků 8.6.14 11:16

@daduuja, abych zbytečně neopisovala již texty lépe a výstižněji napsané, pohlédni sem , tam , tutady :mavam:

Šneci se též dají usmrcovat v silném slaném roztoku; čistí se tím od slizu. Tento způsob mi však přijde brutálnější, než jen vaření po předchozím vyčištění.

Btw, v nedávné minulosti byli šneci jedeni v době půstu - spolu s raky a žábami, dnes chráněnými živočichy!

daduuja
1151 příspěvků 8.6.14 10:15

Birkano, to mne zajímá, letos je šneků habaděj na zahradě. Co s nimi děláš od chvíle sběru?
Teda nevím jestli bych měla apetit je upravovat, ale správný gurmán se nemá nad ničím ofrňovat, tak třeba, možná, asi, snad… :-) Určitě to je zajímavé.

Ejo, z prvních komentářů to vyplývá, to já jen tak pro pořádek :-) Moje slovenská teta si kupovala slepičí, ne kuřecí, pařátky na kila, vařila a obírala, moc si na tom pochutnávala. To je taky jeden z gurmánských zážitků, co mne nijak neoslovily :-)

Příspěvek upraven 08.06.14 v 10:18

birkana
1741 příspěvků 8.6.14 09:53

@Eja, nejprve jsem znejistěla, pak jsem pochopila, že jde vskutku o konce křídel :oops: Jen jsem si netroufla opravit tě, abych si nevykoledovala od některé samozvané soudkyně obvinění ze snahy o cenzuru textů ostatních diskutujících :cert:

@jolana, já osobně tyto (pro někoho nepoživatelné) části konzumuji z čiré zvědavosti 8o Jako např. i vlastnoručně „odchycené“ a podle zdejších pokynů a receptů upravené hlemýždě zahradní 8o Někomu je to odporné stejně jako ústřice :nevim:

Eja
3887 příspěvků 8.6.14 08:55

@daduuja děkuji, matu tady ostatní, samozřejmě myslím letky :mavam:

daduuja
1151 příspěvků 7.6.14 22:23

Jol :-) :potlesk: mám průkaz podobný, jen ten můj dopravní prostředek je trošku zastaralý, z kontinentu na kontinent už nedoletí, jen po Česku ještě sem tam :-) Měj se hezky :-)

jolana
5068 příspěvků 7.6.14 22:13

@daduuja, samozrejme..to my damy v najlepsom veku uz na to mame po vsech strankach… a prukaz taky!.. :mrgreen: :* :mavam:

daduuja
1151 příspěvků 7.6.14 21:50

Ejo, kůže z křídel nebo z pařátků? Já si pod pařátky představuju slepičí nožičky a konce křídel znám jako letky.

Jolano, to máš nějaký nový typ koštěte?, zn. superblesk? jsi každou chvíli jinde, nestačím tě sledovat na GPS :-) zdravím :-)

jolana
5068 příspěvků 7.6.14 21:29

.. som uz presla z kontinentu na kontinent a tu este stale dakto chvali kozu.. 8o :cert:
@Eja, dostanes po prstikoch :mrgreen:..a nejedz to uz! fjtbl to je! myslim ze v dnesnych casoch a pri dnesnej strave obycajnych ludi uz ten ftjbl naozaj nemusime..mame stastie damy, nie ze nie..niekde by zjedli od hladu aj perie.. :mavam:

birkana
1741 příspěvků 7.6.14 11:19

@Eja, krůty nám po dvoře neběhají. Oslovím chovatele, snad by mi nějaký ten pařátek přenechal ;)

Eja
3887 příspěvků 7.6.14 10:28

@birkana ale musí to být opravdu kůže z krůtích „pařátků“, je hodně tlustá a taková vrásčitá, vývar použiji také, i oberu do polévky to minimum masa- skoro tam žádné není, jen ta kůže a kosti.

birkana
1741 příspěvků 7.6.14 10:24

@Eja, opravdu se dá krůtí kůží napodobit struktura čepce či knihy? Nechce se mi tomu věřit :think: Tedy chutí se snad přiblížit mohou; jíme však také očima 8o Až tu zmiňovanou polévku budeš vařit, vyfoť pro ilustraci :mavam:

Eja
3887 příspěvků 7.6.14 10:11

@birkana @jolana děvčata, udělám falešnou dršťkovku z krůtí kůžičky a poznáte houby :mavam:
@birkana jinak vařenou či dušenou taky nee, kuře/slepice na paprice zásadně bez kůže.

birkana
1741 příspěvků 7.6.14 09:43

@jolana, kůže vařená či dušená - neee :mrgreen: Kůže do zlatova pečená, třeba i medem pomazaná - áááno. :mavam:

jolana
5068 příspěvků 7.6.14 09:06

…kliknem co noveho u nas a pozrimeze sa kuuuze…kuze nieeee prosim..budte taky laskavy :kytka:.. viem, uz davno tu o nich bola rec a dokonca sa urcity kruzok aj priam rozplyval ale vara ci poziven hodna slov to ozaj nie je ani na oko, ani na chut a vobec tak celkovo.. :kytka: :mavam:

daduuja
1151 příspěvků 6.6.14 22:19

Ejo, ani já nehledala, ale mám pocit že recept nebo aspoň zmínka někde v komentářích tu byla.
Z krůtích křídel, to jo, ale musela bych jich mít víc než hodně :-), i když řešením by byl i mrazák a postupně přidávat. Ale kdysi tu jenoféfa psala, že v těch koncích je nejvíce balastu, ale neřeším to, jen jsem si vzpomněla :-)
Kuřecí vařená a vychlazená kůže, pokrájená na dlouhé tenké nudličky, spousta opravdového česneku, trocha sojovky, ocet, pepř a živá okurka, podávat vychlazené :-)

Eja
3887 příspěvků 6.6.14 22:04

@daduuja recept na dršťkovou z kuřecích kůži jsem nehledala, ale mám vyzkoušenou z kůžiček na konci krůtích křídel, a ta je skoro k nerozeznání. Krůtí kůže se konsistencí i vzhledem dršťkám skoro blíží.

exczech
299 příspěvků 6.6.14 19:11

@Dadooa Jiste ze mame ba dokonce mame i ty drzky ;)
A ty drzky jsou krasne bile :lol:

Příspěvek upraven 06.06.14 v 19:12

daduuja
1151 příspěvků 6.6.14 15:25

Za pravou asi jo :-), jinak se dá udělat z vepřových i drůbežích žaludků, někde tu je snad i recept na držkovou z kuřecích kůží…
Minulý týden jsem v masně viděla dršťky černě flekaté, prohlížely jsme je s řeznicí a nepřišly na to proč? Docela by mne zajímalo co se s nima stalo. Na talíři by se mi černé příčily :-)

Dadooa
268 příspěvků 6.6.14 15:21

@exczech Tak si udelej aspon nepravou.. Hlivu snad mate i vy, kdyz ji mame i my ;-)

exczech
299 příspěvků 6.6.14 15:19

@daduuja To mate urcite pravdu, ale co bych ted dal za pravou Ceskou drzkovku :)

daduuja
1151 příspěvků 6.6.14 15:16

Jídla z jednoho hrnce jsou k nalezení po celém světě, mám ráda např. http://www.labuznik.cz/…nska-kapama/.
K tomu mexickému by měl určitě co říct manana :-)

exczech
299 příspěvků 6.6.14 15:06

Menudo je tady oblibeny pokrm Mexicanu podobny nasi drzkove polevce a jsou v nem „Drzky“ Tradicni stew Na Filipinach je rozlisne od Mexickeho menudo ze je delane z veproveho masa na rozdil od Mexickeho menudo ktery je z drzkama.
Wikipedia uvadi rozdil mezi Filipinskym a Mexickym menudo ze Filipinske menudo je hustejsi jako „stew“ a Mexicke je spise polevka.

Příspěvek upraven 06.06.14 v 15:06

daduuja
1151 příspěvků 6.6.14 12:13

Tradiční recept netradičně ochucený, s karotkou, hráškem a novými bramborami oběd v jednom hrnci a velice dobrý.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Chléb s celerem Chléb s celerem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz