Recept Vepřové maso na kari aneb Mirkari

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept sice mluví o vepřovém, ale ani kuřecí nebo krůtí nic nezkazí.

Postup

Maso nakrájíme na asi centimetr silné plátky o velikosti zhruba 3×3 cm, osolíme a vhodíme do vajec rozšlehaných s máčeným škrobem.

Důkladně promícháme, necháme chvíli rozležet, pak zprudka po částech osmažíme na rozpáleném oleji nebo sádle.

Přidáme cibuli a pórek, obojí nakrájené na jemné kostičky, přisypeme kari (skvělé je madráské), zalijeme zálivem a opatrně promícháme. Šťávy by mělo být málo.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.09.12 vloženo
  • 1167x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřového masa (kýta, krkovička)
  • 1 lžíce máčeného škrobu
  • 2 vejce
  • sůl
  • 3 lžíce oleje nebo sádla
  • 2 střední cibule
  • 1 pórek
  • 1 lžíce mletého kari

Záliv:

  • 2 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry
  • 1/2 lžičky cukru
  • sůl
  • 1 lžička máčeného škrobu

Doporučená příloha

  • ochucená rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové maso na kari aneb Mirkari

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Karbanátky Karbanátky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz