Recept Vepřové maso na kari aneb Mirkari

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Recept sice mluví o vepřovém, ale ani kuřecí nebo krůtí nic nezkazí.

Postup

Maso nakrájíme na asi centimetr silné plátky o velikosti zhruba 3×3 cm, osolíme a vhodíme do vajec rozšlehaných s máčeným škrobem.

Důkladně promícháme, necháme chvíli rozležet, pak zprudka po částech osmažíme na rozpáleném oleji nebo sádle.

Přidáme cibuli a pórek, obojí nakrájené na jemné kostičky, přisypeme kari (skvělé je madráské), zalijeme zálivem a opatrně promícháme. Šťávy by mělo být málo.

Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.09.12 vloženo
  • 1209x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřového masa (kýta, krkovička)
  • 1 lžíce máčeného škrobu
  • 2 vejce
  • sůl
  • 3 lžíce oleje nebo sádla
  • 2 střední cibule
  • 1 pórek
  • 1 lžíce mletého kari

Záliv:

  • 2 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry
  • 1/2 lžičky cukru
  • sůl
  • 1 lžička máčeného škrobu

Doporučená příloha

  • ochucená rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové maso na kari aneb Mirkari

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Cuketové placky Cuketové placky
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz