Recept Vepřové maso dušené se zelím - Kyjevská soljanka

bedla Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Kysané zelí pokrájíme, přidáme 1 PL oleje, šálek vody a zakryté poklicí dusíme asi 40 min. Pak vmícháme drobně nakrájenou a na másle zpěněnou cibuli, tomatový protlak, kápneme trochu octa, osolíme, opepříme, přidáme 1 KL cukru, bobkový list a dusíme ještě asi 10 min. Jakmile je zelí měkké vmícháme jíšku a povaříme. Mezitím nakrájíme maso, zlehka je osmažíme s nakrájenou cibulí, přidáme nadrobno nakrájené kyselé okurky, 1 PL kaparů, zalijeme trochou vývaru a opět několik minut dusíme. Poté polovinu dušeného zelí urovnáme na pekáč, na vrstvu zelí naklademe maso s přísadami, zakryjeme zbytkem zelí, posypeme strouhankou, pokropíme máslem a zapékáme v troubě 10 - 20 min. Podáváme se zelenou petrželkou nebo olivami. Maso můžete použít dle chuti, může být i uzenina. Použito: Speciality sovětské kuchyně

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 11.09.05 vloženo
  • 13817x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod.

Ingredience

  • 1000 g kysaného zelí
  • olej
  • 3 PL tomatového protlaku
  • ocet
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list
  • 1 KL cukru
  • 300 g vařeného vepřového masa (i z konzervy)
  • 2 kyselé okurky
  • 1PL kaparů
  • cca 400 ml hovězího vývaru (i z masoxu)
  • světlá jíška
  • 2 cibule
  • strouhanka
  • máslo
  • petrželka
  • olivy.

Doporučená příloha

  • Chleba, pivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové maso dušené se zelím - Kyjevská soljanka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové maso dušené se zelím - Kyjevská soljanka

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kyjevská soljanka

Vážení, já jsem si ten recept nevymyslela, máte napsán i zdroj.

Pupek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kyjevská soljanka

Já sice soljanku dělám kapku jinak – ale když se ještě zředí borščem, není nad lepší vyprošťovák. Nebo když to v noci srkáte studený přímo z naběračky v mdlém svitu otevřené lednice… Vřele doporučuji!!!

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kyjevská soljanka

Veru tak, kltko, je to polievka a výborná, musím vyhrabať recept, pred časom som ju varievala, ale chcem napísať presný rozpis, ozvem sa.
luba

kltko
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Kyjevská soljanka

a nie je soljanka polievka?
aspoň sa mi tak zdalo

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Masarykovo cukroví

Nejlepší recepty

Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Chilli con carne Chilli con carne
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz