Recept Vepřové mandlové řízky s třešněmi

renard Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Nejsem autorem tohoto receptu. Objevil jsem ho nedávno v jedné zajímavé kuchařce. Ví Bůh, že smažené pokrmy konzumuji skutečně jen velmi zřídka a tento recept jsem sám nevyzkoušel. Snad jednou ... Zdá se mi ale natolik zajímavý, že ho zde na Labužníku zveřejňuji. Možná ho někdo vyzkouší a sdělí ostatním svoje dojmy. Tak tedy : Třešně omyjeme a vypeckujeme. Maso lehce naklepeme a po obvodu třikrát nařízneme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce, namočíme v rozšlehaném vejci a nakonec pevně přitiskneme do nastrouhaných mandlí tak, aby se mandlemi obalilo z obou stran (no to dá rozum). V pánvi rozpustíme tuk (50 g) a obalené řízky na něm po obou stranách dozlatova opečeme. Oheň nesmí být prudký. Jinak by mandle zhnědly a zhořkly. V malé pánvi rozpustíme zbylý tuk (30 g), vložíme do něho třešně a za stálého míchání je doměkka udusíme. Těsně před podáváním přidáme k třešním lihovinu a pánví nad ohněm několikrát zatřepeme, načež ji sejmeme z ohně. Řízky a třešně podáváme společně na předehřátých talířích. Pokud jde o tu ušlechtilou lihovinu, která je v původním předpisu uvedena, já bych asi s ohledem na použité ovoce volil třešňovici.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 10.02.06 vloženo
  • 2874x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • - 4 vepřové řízky (á 125 g)
  • - 500 g třešní
  • - hladká mouka
  • - sůl, pepř
  • - 1 vejce
  • - 80g oloupaných nahrubo nastrouhaných mandlí
  • - máslo nebo rostlinný tuk (80 g)
  • - 1 PL ušlechtilé lihoviny

Doporučená příloha

  • Autor receptu neuvádí. Nejspíš nové brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové mandlové řízky s třešněmi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové mandlové řízky s třešněmi

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřové mandlové řízky s třešněmi

Já na tento recept narazila dnes v Praktické ženě (2000). Autorkou je Jarmila Mandžuková. Jako lihovinu volí slivovici a maso použila drůbeží. Ukládám si ho a příští rok při sklizni třešní, pokud nezapomenu, tak vyzkouším. ;o)

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz