Recept Vepřové koule v kysaném zelí

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové koule v kysaném zelí

Postup

Maso nameleme a smícháme se studenou dušenou rýží (zhruba 1 balíček varné), roz­klepneme vajíčko a přidáme ko­ření. Nejlépe rukama řádně promísíme. V rukách vytvoříme koule, jejich velikost doporučuji tu, která je na snímku (průměr kolem 4 centimetrů). Do pekáčku dáme pokráje­né kysané zelí (domácí nebo ze sáčku, sterilované ve skleni­cích je moc kyselé a přehluší všechny chutě), zalijeme (ale nepřelijeme) teplou vodou a du­síme 15-20 minut. Do dušeného zelí dáme vep­řové koule, přiklopíme poklič­kou a znovu dusíme 1/2 hodiny. Pak koule opatrně (za pomoci dvou lžic) obrátíme a dusíme ještě 20 minut. Hotové koule opatrně vyndáme a odložíme do tepla. Uděláme jíšku (mouka + máslo), když vidíme, že chytá barvu, dáme do ní nadrobno nakrájenou cibuli a rozředíme mlékem. Takto upravenou jíšku povaříme, dochutíme v prstech drcenou majorán­kou, utřeným česnekem a za­kysanou smetanou. Vrátíme koule a ještě chvíli prohřejeme. Výborné a chutné slovenské jídlo.

Další recepty na vepřo knedlo zelo

Recept je z kategorií: Kotlety

Nahlásit recept

  • 7027x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřového masa (podle chuti bud' kotlety, kýtu či bů­ček)
  • 120 g vařené rýže
  • 1 va­jíčko
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • špetička drceného tymiánu
  • 750 g kysaného zelí
  • hladká mouka a máslo na jíšku (po 50 g)
  • 1/2 lžíce mléka
  • 1 cibu­le
  • 3 stroužky česneku
  • 3 až 5 lžic zakysané smetany

Doporučená příloha

  • vařené brambory nebo pouze dobrý chléb.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové koule v kysaném zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové koule v kysaném zelí

di
2452 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřové koule v kysaném zelí

Dělám něco podobného, jen nedávám do masové směsi vajíčko, rýže je neuvařená a přijde tam ještě zpěněná cibulka a ten česnek. Kořením to solí, pepřem a karí. Nahoru přijde další zpěněná cibulka s 1-2 velkými rajskými protlaky a kostkou masoxu, podlít, jíšku nedávám. Kysaná smetana se přidá až na talíři. Nejlepší je to 2-3 den, patřičně zaleželé.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Cibulačka Cibulačka
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz