Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kotlety naklepejte a obalte je v mouce smíchané se solí, pepřem a paprikou. Opečte je po obou stranách na másle a dejte je do pekáče. Na pánev po opečení kotlet nalejte vývar, smetanu, osolte, opepřete a krátce povařte. Obsah pánve nalejte na kotlety v pekáči. Cibule dejte do vařící vody a povařte asi 3-4 minuty. Osušte je a rozkrojte je na čtvrtiny. Rozdělte je spolu se žampiony na kotlety v pekáči. Pečte v troubě horké 200 st. C asi 45-50 minut až jsou kotlety měkké. Dobrou přílohou je vařená rýže smíchaná s dušeným hráškem a petrželka. Přestože toto jídlo obsahuje cibuli, je němu vhodné červené víno.
Recept je z kategorií: Kotlety Maso Vepřové maso
vařená rýže s hráškem
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové kotlety po francouzsku
Jol, tady bych ani moc omáčky ne, spíš hustý sosík s cibulí, a pečivo k tomu, jak pýše Casino. Já to vždycky spíš redukuji, moc podlité je to takové nijaké…

Ale čeština je krásná - „chuťově dietnější“ a „delikátnější“ může být klidně synonymem pro „nechutná mi“ a zní to o poznání lépe, delikátněji… bych řekla
5068 příspěvků 8.12.12 16:22
Ejo, trafila si…treba to prikryt alobalom a potom dolait tekutinu podla seba..suche pise geogeradec a asi to o tom bude…a celkom mimochodom my ako cechoslovaci sme snad najviac o/mackovatejsi narod..u nas sa vsetko musi topit, inac nam to nejde pod nos moc ..aj ked je to dobreee…s tym mam osobne problem vonku..proste omaaacka..a veela..inac mi srdce nezaplesa ako treba..
Docela jsem čekala, jak bude chutnat a skoro mne nespokojenost nepřekvapila
. Dělám občas něco podobného, ale
technologie jiná - krkovice, jedině, plátky zatáhnout na pánvi s olejem a
máslem, dát do zapékací nádoby, osolit, opepřit, přidat žampiony, do
pánve část cibule na kroužky a ještě kousek másla, nechat zavadnout,
přidat papriku, zamíchat, hned podlít vývarem, nalít na maso, do trouby,
v polovině pečení přidat smetanu a posypat druhou půlkou kroužků cibule.
Dobou přikryté/odkryté doladíme finální konzistenci.
…já se na to chystal.

Nezhořkla třeba ta paprika? 
Jsem si říkal, že místo „suché“ pečeně dám krkovičku…a více cibule, a jíst už potom jen samotné, nanejvýš ulamovat kousek bílého pečiva k tomu červenému
Jj, vypadá to takové chuťově „dietnější“, nebo by se také dalo napsat "delikátnější
Co vám nesedlo?
Ano indrecience OK, ale finální výsledek bez efektu. Mažu z oblíbených. Ale proti gustu žádný dišputát! Kdo chce, ať zkouší. Já už ne, díky!
Již samotné ingredience jsou lákavé, tak to dneska vyzkouším a dám vědět. Místo kotlet, ty nemaje, dávám vepřovou kýtu.