Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Terushka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Kotletky naklepeme,osolíme, opepříme, do každé uděláme dvě dírky a protáhneme jimi snítky rozmarýny a necháme odpočívat. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a do máslem vymazaného pekáčku postupně klademe vrstvu brambor, osolíme, opepříme, potom vrstvu jemně nakrájeného pórku, trochu muškátového oříšku a vrstvu nastrouhaného parmazánu a zase brambory.Postup opakujeme, až skončíme vrstvou brambor,občas mezi vrstvy hoďte hoblinku másla. Na tu poslední vrstvu brambor vylejeme zakysanou smetanu s rozdrceným česnekem, trochu jsem ji rozředila vodou,aby tekla a zaleju tím brambory. Dame pect na 180 C prikryté poklicí,nebo alobalem, az brambory budou měkké, nasypejte na brambory zbytek parmazánu a pod grilem zapečte do zlatova. Tyto zapečené brambory, jsou skvelé i jako samostatné jídlo. Na pánvi opečtě maso, spolu se snitkami rozmarýny a před podávání ještě ozdobte čerstvou rozmarýnou. Dobrou chuť
Recept je z kategorií: Kotlety
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
10.2.17 12:56
Slabší plátky vykostěné kotlety jsem okořenila a rychle opekla na
pánvi.
Do zapékací mísy jsem vrstvila podle receptu a skoro nakonec tam přidala
i ty plátky masa, zalila jsem zakysankou rozředěnou mlékem, nahoru ještě
vrstvu brambor, tu jsem polila výpekem a dala péct, nakonec zasypala sýrem a
dopekla.
Jídlo se dá připravit den předem, v lednici vydrží a druhý den je
zapečené natotata
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové kotlety a zapečené brambory s pórkem
588 příspěvků 24.4.09 01:57
U nás doma sa pór nepoužíval a ja sama som ho začala používať až pred dvoma rokmi, aj si ho sama pestujem. Keďže mi zachutil, hľadám jedlá, kde by som ho použila. No a týchto zemiakov si viem živo predstaviť