Recept Vepřové koleno v pivním těstíčku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vepřové koleno uvaříme s cibulí a kořením doměkka, po mírném prochladnutí vykostíme, odstraníme kůži a maso nakrájíme na plátky. Z vajec, mouky a dalších potravin připravíme středně husté těstíčko, postupně v něm namáčíme plátky masa a usmažíme je dorůžova. Po­dáváme horké. (Pozn.: nikdy nepoužíváme dvanáctistupňové pivo, protože tepelnou úpravou zhořkne.)

Recept je z kategorií: Zabijačkové speciality

Nahlásit recept

  • 27.12.03 vloženo
  • 4668x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vepřové koleno
  • sůl
  • 3 zrnka pepře
  • 2 zrnka nového koření
  • 1 cibule
  • olej.
  • Těstíčko:
  • 2 vejce
  • asi 150 g hladké mouky
  • asi 6 lžic světlého desetistupňového piva (nikoli plzeň­ského)
  • 1 lžíce oleje
  • sůl.

Doporučená příloha

  • bramborová kaše nebo vařené brambory a zeleninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové koleno v pivním těstíčku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Tatranské kuře Tatranské kuře
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz