Recept Vepřové koleno na zelí

aneb Vepřové pečené koleno s kysaným zelím

velebinka Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Na očištěných vepřových kolenech nařežeme kůži až do masa, ze všech stran osolíme, okmínujeme a potřeme lisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme na klínky, vložíme na dno pekáče, na ni vepřová kolena, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby zapéct na 15 minut zprudka při 200°C, poté zmírníme a pečeme 1–1,5 hodiny při cca 160°C do měkka. Během pečení kolena otáčíme. Kolena z pekáče vyjmeme, do výpeku vložíme kysané zelí, které jsme si předem ochutili kořením, cukrem, octem a solí. Na zelí položíme kolena, vše společně zapečeme, aby bylo zelí prohřáté a kůže zlatavá a křupavá.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 25.01.09 vloženo
  • 36373x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 zadní vepřová kolena
  • drcený kmín
  • sůl
  • hlavička česneku
  • 4 velké cibule

zelí

  • 1000 g kysaného zelí
  • 4 bobkové listy
  • 6 kuliček nového koření
  • 4 hřebíčky
  • cukr
  • ocet
  • sůl

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové koleno na zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové pečené koleno s kysaným zelím

Cuso
350 příspěvků 27.2.15 10:47

Casino, podla webu je rok vyroby zmieneneho dielu „Kluci v akci“ 2007. Tak uz sa vyjasnieva, ci nie? :cert:

casino
4497 příspěvků 25.2.15 11:55
Plagiát?

@JirkaF
No jo, no…, ale položme se na otázku: KDO je plagiátor, he? :nevim: :)

JirkaF
1 příspěvek 25.2.15 10:54
Pěkný plagiát

Náhodou jsem zjistil, že tento recept je navlas stejný s receptem z webu ČT - Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/…62221900030/?…
Všimněte si, že recept je zkopírovaný stylem CtrlC - CtrlV, aniž by se plagiátor obtěžoval změnit byť jediné slovíčko v postupu či v ingrediencích (shoduje se do poslední kuličky nového koření).

sivakova
491 příspěvků 23.5.12 16:54

O kolena,o kolena, přibližte se k jezeru. Tuto dobrůtku s láskou připravuji pro svoji mnoho četnou rodinu. Dělám to asi z 12ti kolen , přikoupím ještě dvě kolena uzená. Kolena vykostím, / úspora místa na pekáči i energie /.Maso z uzených kolen pokrájím na plátky a proložím jimi ostatní kolena. Jinak dodržuji stejný postup jako Velebinka, jen s tou obměnou, že na pytlík kysaného zelí přidám 2 lžíce cukru, které do zelí promíchám. Ono to zelí není pak tak zarputile kyselé. Ze zbylých kostí a kůží z uzených kolen udělám asi 15 litrů silného vývaru. Přidávám sůl, pepř, nové koření, vavřín, cibuli a hafo pokrájeného česneku. Po scezení do něho zavařím nahrubo nastrouhanou a osmaženou mrkev, uvařené kroupy a na kostičky pokrájené vařené brambory. Dochutím a nakonec přisypu náruč sekané petrželky. A víte proč skládám ty větší sklenice od okurek? Zdraví Libuše. :mavam:

ji
98 příspěvků 27.1.09 01:42
Re: Vepřové pečené koleno s kysaným zelím

Esme, pečení vepřového kolena bylo první, co jsem v PH vyzkoušela hned v den, co mi ho pošta doručila. Na rozdíl od Aničky (která v některém komentáři píše, jak ho neměla odvahu nechat přez noc bez dozoru), já tu drzost měla hned na poprvé a milé koleno se dusilo ve vlastní šťávě do 5. hod. raní. Manžel ho sice neposnídal (jak jsem původně plánovala), ale hned jak ochutnal, vzal hrnec na milost. Také jsem v něm podle tebe uvařila balené zelí, no a jinak už to nedělám!

Alice_G
505 příspěvků 25.1.09 16:59
Re: Vepřové pečené koleno s kysaným zelím - pepíčku,

v Praze mi diakritika - nabodeníčka - fungují, zatím?

pepicek
1309 příspěvků 25.1.09 12:47
Zkouška

diakritika ěščřžýáíéúů ŤĎĽ

esmeralda
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřové pečené koleno s kysaným zelím - Velebinko,

tento recept jsem dostala poštou od Buntera i s obrázky postupu minulý rok.
Bylo to absolutně vynikající.

Jsem příznivcem pomalého pečení, takže první fáze se konala při cca 100°C zhruba 6 hodin. Pekáč byl samozřejmě přikrytý.
Podle mého názoru je to jediný způsob jak docílit aby maso odpadávalo od kosti.

Konzumovali jsme ho venku, jen tak s domácím chlebem a pivem a zdálo se nám že jsme v ráji.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz