Recept Vepřové kapsy plněné kaprlaty se šťouchanými bramborami

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové kapsy plněné kaprlaty se šťouchanými bramborami

Postup

V plátcích masa nožem prořízneme hlubokou kapsu, vytřeme ji hořčicí, plátky osolíme, opepříme. V této fázi není na škodu maso potřít trochou oleje a citronové šťáby a nechat v lednici odležet zabalené v alobalu - klidně přes noc.
Rohlík natrháme na malé kousíčky, přidáme kousek změklého másla, trochu žloutku, polovinu nasekaných kaprlat a nejlépe ručně smísíme v homogenní hmotu, kterou naplníme kapsy, otvor zajistíme párátky.
Nádobu na pečení ( nejlépe z varného skla) vytřeme důkladně máslem, vložíme maso a přikryté dáme do trouby na 150st. Občas zkontrolujeme, ev. podlijeme vařící vodou a seškrábneme přípečky ze stěn - podléváme jen minimálně, aby bylo dno pokryté, maso občas obrátíme. Pečeme velmi pomalu dokud není maso úplně měkké.
Měkké maso vyndáme a necháme přikryté alobalem chvíli odpočívat.
S trochou horké vody seškrábneme pečlivě všechny přípečky ze stěn, přidáme trochu smetany, zbytek kaprlat, zjemníme kousíčkem másla, ochutnáme a ev. dochutíme ( žádná divočina, jen ev. připepřit nebo přidat maličko hořčice) - omáčky by mělo být jen málo. Dáme ještě na chviličku do již vypnuté trouby.

Uvařené brambory jen lehce nahrubo rozšťoucháme, přidáme máslo a pažitku, zamícháme ev. dosolíme.

Servírujeme kopeček brambor, trochu omáčky a kapsu překrojenou napůl - elegantně půlky přeložené přes sebe.
V sezoně bych si jako vhodný doplněk dokázala představit pár čerstvých jen lehce oblanšírovaných fazolkových lusků či zelený chřest.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.02.09 vloženo
  • 3789x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 vyšší plátky vepřové pečeně bez kosti
  • 1 PL kaparů
  • 1 PL dobré hořčice
  • půl rohlíku
  • trocha žloutku
  • máslo
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř ( nejlépe směs čtyř pepřů)
  • brambory
  • pažitka
  • smetana ( může být kysaná)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 06.03.16 12:56

Dnešní oběd ze zbytků, dvě kuřecí prsa a kousek krkovice, navrch po plátku prosciutto, omáčka bez smetany … díky pomalému pečení je maso měkké a nevysušené. Ejo, palec :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.02.16 13:33

Díky za tip na dnešní oběd :)
Muž běžně kapary nejí, ale tady jsem sklidila pochvalu, a to jsem mu nabízela, že mu tam místo nich dám naložený česnek, že prý ne, že to chce ochutnat takhle…
A nakonec by si klidně ještě přidal :D

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové kapsy plněné kaprlaty se šťouchanými bramborami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zvedava
25 příspěvků 01.03.09 00:19
Re: Vepřové kapsy plněné kaprlaty se šťouchanými bramborami

MŇAM!!! Sezona - nesezona (mrazák jistí fazolky), hned bych si to dala…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Koláč a la piňa colada


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz