Recept Vepřové kapsy plněné kaprlaty se šťouchanými bramborami

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové kapsy plněné kaprlaty se šťouchanými bramborami

Postup

V plátcích masa nožem prořízneme hlubokou kapsu, vytřeme ji hořčicí, plátky osolíme, opepříme. V této fázi není na škodu maso potřít trochou oleje a citronové šťáby a nechat v lednici odležet zabalené v alobalu - klidně přes noc.
Rohlík natrháme na malé kousíčky, přidáme kousek změklého másla, trochu žloutku, polovinu nasekaných kaprlat a nejlépe ručně smísíme v homogenní hmotu, kterou naplníme kapsy, otvor zajistíme párátky.
Nádobu na pečení ( nejlépe z varného skla) vytřeme důkladně máslem, vložíme maso a přikryté dáme do trouby na 150st. Občas zkontrolujeme, ev. podlijeme vařící vodou a seškrábneme přípečky ze stěn - podléváme jen minimálně, aby bylo dno pokryté, maso občas obrátíme. Pečeme velmi pomalu dokud není maso úplně měkké.
Měkké maso vyndáme a necháme přikryté alobalem chvíli odpočívat.
S trochou horké vody seškrábneme pečlivě všechny přípečky ze stěn, přidáme trochu smetany, zbytek kaprlat, zjemníme kousíčkem másla, ochutnáme a ev. dochutíme ( žádná divočina, jen ev. připepřit nebo přidat maličko hořčice) - omáčky by mělo být jen málo. Dáme ještě na chviličku do již vypnuté trouby.

Uvařené brambory jen lehce nahrubo rozšťoucháme, přidáme máslo a pažitku, zamícháme ev. dosolíme.

Servírujeme kopeček brambor, trochu omáčky a kapsu překrojenou napůl - elegantně půlky přeložené přes sebe.
V sezoně bych si jako vhodný doplněk dokázala představit pár čerstvých jen lehce oblanšírovaných fazolkových lusků či zelený chřest.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky


Reklama

Nahlásit recept

  • 28.02.09 vloženo
  • 3825x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 vyšší plátky vepřové pečeně bez kosti
  • 1 PL kaparů
  • 1 PL dobré hořčice
  • půl rohlíku
  • trocha žloutku
  • máslo
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř ( nejlépe směs čtyř pepřů)
  • brambory
  • pažitka
  • smetana ( může být kysaná)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 06.03.16 12:56

Dnešní oběd ze zbytků, dvě kuřecí prsa a kousek krkovice, navrch po plátku prosciutto, omáčka bez smetany … díky pomalému pečení je maso měkké a nevysušené. Ejo, palec :-)

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.02.16 13:33

Díky za tip na dnešní oběd :)
Muž běžně kapary nejí, ale tady jsem sklidila pochvalu, a to jsem mu nabízela, že mu tam místo nich dám naložený česnek, že prý ne, že to chce ochutnat takhle…
A nakonec by si klidně ještě přidal :D

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřové kapsy plněné kaprlaty se šťouchanými bramborami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zvedava
25 příspěvků 01.03.09 00:19
Re: Vepřové kapsy plněné kaprlaty se šťouchanými bramborami

MŇAM!!! Sezona - nesezona (mrazák jistí fazolky), hned bych si to dala…

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz