Recept Vepřové Janiny ledvinky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejprve si uvaříme nudle, jak je napsáno na obale al dente. Připravíme si je do vymazané ohnivzdorné mísy a jdeme si připravit ledvinky. Ty očistíme, odblaníme, vykoupeme v horké vodě, rozkrájíme naplocho a v půli na plátky asi 3 mm. Trochu osušíme, opepříme a rychle opečeme na sádle s anglickou slaninou, přidáme opražené mandle a česnek nakrájený na plátky také trochu orestovaný. Hotové ledvinky s mandlemi a česnekem osolíme dle chuti a nandáme do středu nudlí, které máme připravené v ohnivzdorné míse, zakapeme je opravdu dobrým kečupem, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme v dost vyhřáté troubě. Po zapečení posypeme nasekanou petrželí, rozdělíme křížem na čtyři porce.
U těchto ledvinek je velmi důležitý česnek a proto kdo chce, může ho dát víc, já dávám těch psaných šest stroužků a zdá se nám to akorát.

Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.11.08 vloženo
  • 7369x zobrazeno

Čas přípravy

  • asi tak 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600 g vepřových ledvinek
  • 100 g sádla
  • 100 g anglické slaniny
  • 6 stroužků česneku
  • 50 g mandlí
  • 200 g tvrdého nastrouhaného sýra
  • dobrý kečup
  • 600 g širokých nudlí (používám Italské Pappardelle)
  • pažitka
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • dobré víno dle chuti

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové Janiny ledvinky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové Janiny ledvinky

Ále, když já fakt nemusím mít fšechno. Ještě bych spadla do křoví a co potom?

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové Janiny ledvinky

…ale keď je úúúúúžasný?

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové Janiny ledvinky, Aničko,

nevím, nevím. Ale možná raděj ani ne ;).

 
anickav
2904 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové Janiny ledvinky,mrtvuš,

nevyskúšaš radšej ten úúúúúžasný dort?

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové Janiny ledvinky

Ale asi i věděla, ale s ohledem na to, že se v receptu extra nezmiňuješ, doufala jsem, že je nějaký fígl, jak se tomu vyhnout.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové Janiny ledvinky

Mrtvolko, neříkej mi, že Ty bys to nevěděla? To se teda opravdu divím, no ale vykrajuji je samozřejmně vždycky! Je to trochu piplačka, ale není to tak hrozné, existují horší kulinářské úkony, které jsou i náročné na čas žejo.

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové Janiny ledvinky

Janinko, příliš improvizovat se bojím. Vždy jsem byla pilným čtenářem pana Čapka a obávám se, že dá-li jeden to a druhý ono, bude se výsledek, neřku-li následek, příliš podobat pocitům toho velkého hafana, který pejskovi a kočičce snědl jejich úúúúúžasný dort. Určitě máš tu nádhernou knížku také v živé paměti.
Smetanou jsem nemyslela šlehačku ani kysanou smetanu, ale nejspíš creme fraiche, který by při zapékání nehrozil sražením omáčky.
Ještě prosím, poraď nedovtipě. Vykrajuješ močovody?

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové Janiny ledvinky

A o tom to je, každý si může zaimprovizovat a dát ingredience, o kterých je přesvědčený, že to bude lepší. Recepty se mají obměňovat podle chutí, jeden tam dá to a druhý toto. U nás jsou ledvinky dost oblíbené a takhle nám to moc chutná, už jsem je dělala hóóódně x ! Jak se říká, proti gustu..... Smetanu máš na mysli „šlehačku“? Jo, ta by šla a možná i zakysaná by nebyla špatná- musím vyzkoušet, pořád ten recept vedu k dokonalosti a pořád se dá vylepšovat.
A to dělám ještě plněné ledvinky, taky moc dobré a jsou tu na Labužníkovi.

 
mrtvola
1394 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřové Janiny ledvinky

Ten recept mi nepřijde špatný, ale jseš si jistá, že s k tomu hodí sýr? Vím, že je dnes moda dávat sýr do všeho, ale prostě se mi to chuťově nezdá. Asi bych to zapekla jen tak, bez kečupu a bez sýra, nanejvýš bych omáčku před zapékáním zjemnila trochou dobré smetany nebo creme fraiche.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Sluneční skvrny s broskvemi


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Mrkvový salát Mrkvový salát

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz