Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Příprava masa: Vodu přivedeme do varu a dáme do ní na 25 minut povařit klobásu. Uvařenou klobásu necháme vychladnout. Jelita a párky oloupeme a dáme do lednice, aby ztuhly. Mezitím oškrábeme jablka a brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Potom je osolíme, opepříme a naložíme nejméně na hodinu do nálevu z citronové šťávy a calvadosu. Jablka a brambory vyjmeme z nálevu, necháme okapat a dáme do lednice. Příprava omáčky: V jedné misce smícháme tapenadu se smetanou a v druhé majonézu s hořčicí. Pracovní desku nejprve posypeme rovnoměrně moukou. Jelítka, jitrničky, klobásky a ostravskou klobásku nakrájíme na kolečka a posypeme moukou. Stejným způsobem pokračujeme i u jablek a brambor. Poté jednotlivé přísady napichujeme střídavě na vidličku. Do kotlíku nalijeme olej a zahřejeme ho. Olej by se neměl vařit. Nádobu postavíme na vařič uprostřed stolu. Vidličku s napíchnutými kousky ponoříme na 3 až 5 minut do horkého oleje. Poté si jednotlivé části dáme na talíř a namáčíme je v omáčce podle chuti. Obrázek tohoto receptu je na stránce "článku Fondue":article.php?ID=97 .
Recept je z kategorií: Fondue
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřové fondue