Recept Vepřové fondue

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Příprava masa: Vodu přivedeme do varu a dáme do ní na 25 minut povařit klobásu. Uvařenou klobásu necháme vychladnout. Jelita a párky oloupeme a dáme do lednice, aby ztuhly. Mezitím oškrábeme jablka a brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Potom je osolíme, opepříme a naložíme nejméně na hodinu do nálevu z citronové šťávy a calvadosu. Jablka a brambory vyjmeme z nálevu, necháme okapat a dáme do lednice. Příprava omáčky: V jedné misce smícháme tapenadu se smetanou a v druhé majonézu s hořčicí. Pracovní desku nejprve posypeme rovnoměrně moukou. Jelítka, jitrničky, klobásky a ostravskou klobásku nakrájíme na kolečka a posypeme moukou. Stejným způsobem pokračujeme i u jablek a brambor. Poté jednotlivé přísady napichujeme střídavě na vidličku. Do kotlíku nalijeme olej a zahřejeme ho. Olej by se neměl vařit. Nádobu postavíme na vařič uprostřed stolu. Vidličku s napíchnutými kousky ponoříme na 3 až 5 minut do horkého oleje. Poté si jednotlivé části dáme na talíř a namáčíme je v omáčce podle chuti. Obrázek tohoto receptu je na stránce "článku Fondue":article.php?ID=97 .

Recept je z kategorií: Fondue

Nahlásit recept

  • 18.02.04 vloženo
  • 9356x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod. +40 minut

Ingredience

  • Příprava včetně pečeni: 40 minut
  • Marinování nejméně hodinu
  • 200 g jitrnic
  • 200 g jelítek
  • 6 klobásek
  • 1 ostravská klobása
  • 4 zelená jablka
  • 4 brambory
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce calvadosu
  • 4 lžíce mouky
  • sůl, pepř
  • Omáčka:
  • 1 šálek tapenady (směs kaparů, černých oliv a ančoviček
  • zalitá olivovým olejem)
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1 šálek majonézy
  • 2 lžíce hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové fondue

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz