Recept Vepřové fondue

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Příprava masa: Vodu přivedeme do varu a dáme do ní na 25 minut povařit klobásu. Uvařenou klobásu necháme vychladnout. Jelita a párky oloupeme a dáme do lednice, aby ztuhly. Mezitím oškrábeme jablka a brambory a nakrájíme je na čtvrtky. Potom je osolíme, opepříme a naložíme nejméně na hodinu do nálevu z citronové šťávy a calvadosu. Jablka a brambory vyjmeme z nálevu, necháme okapat a dáme do lednice. Příprava omáčky: V jedné misce smícháme tapenadu se smetanou a v druhé majonézu s hořčicí. Pracovní desku nejprve posypeme rovnoměrně moukou. Jelítka, jitrničky, klobásky a ostravskou klobásku nakrájíme na kolečka a posypeme moukou. Stejným způsobem pokračujeme i u jablek a brambor. Poté jednotlivé přísady napichujeme střídavě na vidličku. Do kotlíku nalijeme olej a zahřejeme ho. Olej by se neměl vařit. Nádobu postavíme na vařič uprostřed stolu. Vidličku s napíchnutými kousky ponoříme na 3 až 5 minut do horkého oleje. Poté si jednotlivé části dáme na talíř a namáčíme je v omáčce podle chuti. Obrázek tohoto receptu je na stránce "článku Fondue":article.php?ID=97 .

Recept je z kategorií: Fondue

Nahlásit recept

  • 18.02.04 vloženo
  • 9434x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod. +40 minut

Ingredience

  • Příprava včetně pečeni: 40 minut
  • Marinování nejméně hodinu
  • 200 g jitrnic
  • 200 g jelítek
  • 6 klobásek
  • 1 ostravská klobása
  • 4 zelená jablka
  • 4 brambory
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce calvadosu
  • 4 lžíce mouky
  • sůl, pepř
  • Omáčka:
  • 1 šálek tapenady (směs kaparů, černých oliv a ančoviček
  • zalitá olivovým olejem)
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1 šálek majonézy
  • 2 lžíce hořčice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové fondue

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Ostrý jazyk Ostrý jazyk

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz