Recept Vepřové dračky

(Hodnoceno 2x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřové dračky

Postup

Vykostěný bůček nakrájíme na větší kostky, osolíme, vložíme na pekáček, posypeme hrubě sekaným česnekem, okmínujeme, poprášíme mletou paprikou a posypeme nakrájenou cibulí. Podlijeme troškou vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení podléváme vodou a výpekem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Šťávu přecedíme. Je to super a zvláštní chuť to dostalo ještě tím, že jsme místo kmínu použili kmín římský.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 62392x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 750 g vepřového bůčku
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • kmín
  • mletá paprika
  • 80 g cibule
  • 2.5 dl vody
  • 30 g hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

¨kotatko71 26.9.12 20:26

Jednoduché a výborné - a to se cení. Dík.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.6.12 15:19

Vynikající dobrota, která se hodí snad ke všem přílohám…
My měli k hranolkům, ale moc dobře by to chutnalo i s brambory, s rýží, s chlebem… Česnekem nešetřit ;)
Já vynechala to závěrečné zahuštění… on ten výpek byl tak pěkný, že jsem byla přemluvena k tomu milou mouku vynechat ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

tuso 21.9.10 21:00

Toto nemůže nechutnat.

Diskuse k receptu Vepřové dračky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřové dračky

Zuzka1973
2364 příspěvků 7.2.14 22:18

@Fiona42 Reklama…? ;)
Já k tomu udělala hranolky z našich doma vypěstovaných brambor, v troubě na plechu - úplně bez tuku… Kam se hrabou kupované, tukem nasáklé, hranolky :palec:

@Eja Skoro… ale ten česnek to dost podstatně odlišil… Alespoň já jej do klasických vrabců nedávám, ani tu papriku… :mavam:

Eja
3871 příspěvků 7.2.14 18:52
Vrabci ??
:think:
georgehradec
394 příspěvků 7.2.14 10:24

Ještě něco! Šťávu jsem necedil! Použil jsem kostku Maggi (šťáva k vepřovému masu), zkrátka trochu alchymie a invence! :D

georgehradec
394 příspěvků 7.2.14 10:21

Dobrý, moc dobrý! Použil jsem špetku římského kmínu a pivo na podlití. Příloha: pečené brambory s bylinkami (tymián, rozmarýn, celer. nať, libeček) a grilovacím kořením. Pivo na zapití! Nemělo to chybu. :D :dance:

tuso
99 příspěvků 21.9.10 21:00

Toto nemůže nechutnat.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz