Recept Vepřové dračky

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové dračky

Postup

Vykostěný bůček nakrájíme na větší kostky, osolíme, vložíme na pekáček, posypeme hrubě sekaným česnekem, okmínujeme, poprášíme mletou paprikou a posypeme nakrájenou cibulí. Podlijeme troškou vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení podléváme vodou a výpekem. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vodou a provaříme. Šťávu přecedíme. Je to super a zvláštní chuť to dostalo ještě tím, že jsme místo kmínu použili kmín římský.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 58779x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 750 g vepřového bůčku
  • sůl
  • 3 stroužky česneku
  • kmín
  • mletá paprika
  • 80 g cibule
  • 2.5 dl vody
  • 30 g hladké mouky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

¨kotatko71 26.09.12 20:26

Jednoduché a výborné - a to se cení. Dík.

Odkaz na uvaření

Zuzka1973 19.06.12 15:19

Vynikající dobrota, která se hodí snad ke všem přílohám…
My měli k hranolkům, ale moc dobře by to chutnalo i s brambory, s rýží, s chlebem… Česnekem nešetřit ;)
Já vynechala to závěrečné zahuštění… on ten výpek byl tak pěkný, že jsem byla přemluvena k tomu milou mouku vynechat ;)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

tuso 21.09.10 21:00

Toto nemůže nechutnat.

Diskuse k receptu Vepřové dračky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Zuzka1973
2315 příspěvků 07.02.14 22:18

@Fiona42 Reklama…? ;)
Já k tomu udělala hranolky z našich doma vypěstovaných brambor, v troubě na plechu - úplně bez tuku… Kam se hrabou kupované, tukem nasáklé, hranolky :palec:

@Eja Skoro… ale ten česnek to dost podstatně odlišil… Alespoň já jej do klasických vrabců nedávám, ani tu papriku… :mavam:

Eja
3857 příspěvků 07.02.14 18:52
Vrabci ??
:think:
georgehradec
379 příspěvků 07.02.14 10:24

Ještě něco! Šťávu jsem necedil! Použil jsem kostku Maggi (šťáva k vepřovému masu), zkrátka trochu alchymie a invence! :D

georgehradec
379 příspěvků 07.02.14 10:21

Dobrý, moc dobrý! Použil jsem špetku římského kmínu a pivo na podlití. Příloha: pečené brambory s bylinkami (tymián, rozmarýn, celer. nať, libeček) a grilovacím kořením. Pivo na zapití! Nemělo to chybu. :D :dance:

tuso
99 příspěvků 21.09.10 21:00

Toto nemůže nechutnat.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz