Recept Vepřové Char siu v pomalém hrnci

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové Char siu v pomalém hrnci

Postup

Smíchejte prvních 8 ingrediencí, dejte je do plastikového sácku a pridejte k nim maso. Dobre uzavrete a nechte marinovat v chladnicce nejméne 2 hodiny. Obcas obratte.
Maso i s marinádou dejte do pomalého hrnce a varte zakryté na LOW asi 8 hodin. Maso vyjmete z hrnce a udrzujte je teplé. Do hrnce nalejte vývar a varte jeste 30 minut.
Maso roztrhejte pomocí dvou vidlicek a podávejte s omáckou, rýzí a zeleninou.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.01.08 vloženo
  • 4602x zobrazeno

Čas přípravy

  • 8 hodin

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 60 ml sojové omácky
  • 60 ml hoisin omácky
  • 3 PL kecupu
  • 3 PL medu
  • 2 KL rozetreného (nejlépe nalozeného) cesneku
  • 2 KL cerstve nastrouhaného zázvoru
  • 1 KL sezamového oleje
  • ½ KL cínského pet korení
  • 1 kg libového veprového masa bez kostí a kuze
  • 120 ml kurecího vývaru

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové Char siu v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
klaaarka
222 příspěvků 29.07.10 03:01
Re: Vepřové Char siu v pomalém hrnci.

Aha, pardon, nechtěla jsem rejpat, fakt mi to nedošlo. Holt asi totální mozkový výpadek :-D

Děkuji.

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.07.10 06:10
Re: Vepřové Char siu v pomalém hrnci.

Koření pěti vůní se obvykle skládá z badyánu, semínek fenyklu, hřebíčku, skořice a Szechuanského pepře. Vše je semleté na jemný prášek.

Pet asi znamená p ě t.

 
Wolfg
583 příspěvků 28.07.10 05:30
Re: Vepřové Char siu v pomalém hrnci.

Nemá autor na mysli Koření pěti vůní? Je v něm badyán, čínská skořice, snad pepř, dál nevím

 
klaaarka
222 příspěvků 28.07.10 05:25
Re: Vepřové Char siu v pomalém hrnci.

Prosím, co to je čínské pet koření a pro jistotu jestli můžete někdo napsat, co obsahuje? Pro případ, že se tu neproává. Děkuji moc.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Karbanátky Karbanátky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz