Recept Vepřové Char siu v pomalém hrnci

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřové Char siu v pomalém hrnci

Postup

Smíchejte prvních 8 ingrediencí, dejte je do plastikového sácku a pridejte k nim maso. Dobre uzavrete a nechte marinovat v chladnicce nejméne 2 hodiny. Obcas obratte.
Maso i s marinádou dejte do pomalého hrnce a varte zakryté na LOW asi 8 hodin. Maso vyjmete z hrnce a udrzujte je teplé. Do hrnce nalejte vývar a varte jeste 30 minut.
Maso roztrhejte pomocí dvou vidlicek a podávejte s omáckou, rýzí a zeleninou.

Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.01.08 vloženo
  • 4518x zobrazeno

Čas přípravy

  • 8 hodin

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • 60 ml sojové omácky
  • 60 ml hoisin omácky
  • 3 PL kecupu
  • 3 PL medu
  • 2 KL rozetreného (nejlépe nalozeného) cesneku
  • 2 KL cerstve nastrouhaného zázvoru
  • 1 KL sezamového oleje
  • ½ KL cínského pet korení
  • 1 kg libového veprového masa bez kostí a kuze
  • 120 ml kurecího vývaru

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřové Char siu v pomalém hrnci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
klaaarka
222 příspěvků 29.07.10 03:01
Re: Vepřové Char siu v pomalém hrnci.

Aha, pardon, nechtěla jsem rejpat, fakt mi to nedošlo. Holt asi totální mozkový výpadek :-D

Děkuji.

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.07.10 06:10
Re: Vepřové Char siu v pomalém hrnci.

Koření pěti vůní se obvykle skládá z badyánu, semínek fenyklu, hřebíčku, skořice a Szechuanského pepře. Vše je semleté na jemný prášek.

Pet asi znamená p ě t.

 
Wolfg
583 příspěvků 28.07.10 05:30
Re: Vepřové Char siu v pomalém hrnci.

Nemá autor na mysli Koření pěti vůní? Je v něm badyán, čínská skořice, snad pepř, dál nevím

 
klaaarka
222 příspěvků 28.07.10 05:25
Re: Vepřové Char siu v pomalém hrnci.

Prosím, co to je čínské pet koření a pro jistotu jestli můžete někdo napsat, co obsahuje? Pro případ, že se tu neproává. Děkuji moc.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz