Recept Vepřová žebírka po provensálsku

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová žebírka po provensálsku

Postup

Na čtyřech lžících rozpáleného oleje opečeme žebírka po obou stranách (pomoučenou napřed) pěkně do zlatohněda.
Vyjmeme z pánve a dáme na teplé místo. Šťávu po opékání podlijeme vodou, promícháme a slijeme do sklenice.
Do pánve přidáme čtyři lžíce oleje, rozpálíme, vložíme cibuli, houby, petrželku a pěkně osmahneme.
Posypeme moukou, krátce opečeme a podlijeme šťávou ze sklenice.
Přidáme tymián s rozmarýnem, sůl, vmícháme smetanu, vložíme žebírka a přiklopené dusíme na mírném ohni 40-50 minut doměkka.

Dobrou chuť 6/96

K tomuto krásně kořeněnému a voňavému jídlu mimořádné chuti podáváme -

Recept je z kategorií: Žebírka


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.02.08 vloženo
  • 8784x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1.5h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 ks masitých vepřových žebírek po 200g
  • 2 stroužky česneku
  • trochu mletého kmínu
  • 8 lžic oleje
  • svazek mladé cibule
  • 50g hlívy ústřičné
  • 1/2 svazku petrželky
  • 1 lžička tymiánu a rozmarýnu
  • 1/8l kyselé smetany
  • sůl
  • mouka na posypání a obalení

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

danda 25.05.11 22:07

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Vepřová žebírka po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Vepřová žebírka po provensálsku - Terrinko :-)

nemohlo být jinak, jsi šikovná :-)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřová žebírka po provensálsku-Danda

Tak Dando, žebírka byly suprový, moc jsme si šmákli. Ještě zbylo na zítřek. Tak díky za receptík, určitě nebyl naposled. Pa T.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřová žebírka po provensálsku- Dando,

to vůbec nevadí!

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Vepřová žebírka po provensálsku - Terrinko :-)

omlouvám se, dnes nestíhám :-), ale Eja ti odpověděla a má pravdu, s bramborem jsou nejlepší :-) Nechte si chutnat :-)

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřová žebírka po provensálsku- Eja

Ejo, tak co myslíš? Jen tak s bramborem a tou šťávou? Asi to tak bude nejlepší pro zachování chuti vid? To samé by vyšlo se špenátem, taky by vzal tu provensálskou chuť. To zelí, to je fakt, je tak výrazné, že by to bylo o něčem jiném. Tak Ti děkuju, že jsi usměrnila moje chuťové kanálky! T.

 
Eja
3815 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřová žebírka po provensálsku

Terrinko, je to výborný recept, několikrát jsem je už dělala - a zelí a knedlíky k tomu jistě udělat můžeš, ale nebude to ono. Výsledná chuť je skvělá a zelí se podle mne k tomu vůbec nehodí.

 
Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřová žebírka po provensálsku- Dando,

ty Tvé žebírka jsem si vybrala na zítřejší oběd, přidám ještě kousek libového bůčku. Zdají se mi nejlepší, z těch všech receptů, no a ta fotka, to nemá kunkurenci! To se nebízí samo a tak jak to vypadá, bude to i chutnat, ňam,ňam. Co takhle k tomu udělat kyselé zelí a bramborové, nebo chlupaté knedlíky? To by šlo viď. Měj se prima! Jana

 
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřová žebírka po provensálsku - Dando,

hm.. vskutku pěkné :-)))

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz