Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na čtyřech lžících rozpáleného oleje opečeme žebírka po obou stranách (pomoučenou napřed) pěkně do zlatohněda. Vyjmeme z pánve a dáme na teplé místo. Šťávu po opékání podlijeme vodou, promícháme a slijeme do sklenice. Do pánve přidáme čtyři lžíce oleje, rozpálíme, vložíme cibuli, houby, petrželku a pěkně osmahneme. Posypeme moukou, krátce opečeme a podlijeme šťávou ze sklenice. Přidáme tymián s rozmarýnem, sůl, vmícháme smetanu, vložíme žebírka a přiklopené dusíme na mírném ohni 40-50 minut doměkka. Dobrou chuť 6/96 K tomuto krásně kořeněnému a voňavému "jídlu":http://muj.labuznik.com/zaznam_denicku.php?c=3796&l=Danda mimořádné chuti podáváme -
Recept je z kategorií: Žebírka
vařené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřová žebírka po provensálsku
nemohlo být jinak, jsi šikovná
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak Dando, žebírka byly suprový, moc jsme si šmákli. Ještě zbylo na zítřek. Tak díky za receptík, určitě nebyl naposled. Pa T.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
to vůbec nevadí!
omlouvám se, dnes nestíhám
, ale Eja ti odpověděla a má pravdu,
s bramborem jsou nejlepší
Nechte si chutnat 
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Ejo, tak co myslíš? Jen tak s bramborem a tou šťávou? Asi to tak bude nejlepší pro zachování chuti vid? To samé by vyšlo se špenátem, taky by vzal tu provensálskou chuť. To zelí, to je fakt, je tak výrazné, že by to bylo o něčem jiném. Tak Ti děkuju, že jsi usměrnila moje chuťové kanálky! T.
Terrinko, je to výborný recept, několikrát jsem je už dělala - a zelí a knedlíky k tomu jistě udělat můžeš, ale nebude to ono. Výsledná chuť je skvělá a zelí se podle mne k tomu vůbec nehodí.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
ty Tvé žebírka jsem si vybrala na zítřejší oběd, přidám ještě kousek libového bůčku. Zdají se mi nejlepší, z těch všech receptů, no a ta fotka, to nemá kunkurenci! To se nebízí samo a tak jak to vypadá, bude to i chutnat, ňam,ňam. Co takhle k tomu udělat kyselé zelí a bramborové, nebo chlupaté knedlíky? To by šlo viď. Měj se prima! Jana
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
hm.. vskutku pěkné