Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
gmp Ostatní kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Jablka oloupu, vykrojím jadřinec a pokrájím na kostky. Stejně pokrájím i meruňky. Rozpustím máslo – na něm pak orestuji jablka, meruňky a rozinky. Přidám štamprličku meruňkovice, stáhnu z ohně a nechám vychladnout. Zvídavým hospodyňkám, jež bádají nad záhadou, co se zbytkem meruňkovice, doporučuji obrátit se na manžela (partnera) – on už si s tím poradí. Maso vhodným řezem rozkrojím na plát, naklepu. Osolím, opepřím, posypu drceným kmínem a potřu utřeným (nastrouhaným) česnekem. Rozložím uzené (může být i bůček, ale opravdu uzený ne to „co něco” z hypermarketu). Potřu jablečnomerunkovicovou směsí. Stočím roládu, převážu špagátkem a obalím ve směsi soli a pepře. Vložím do pekáčku, eventuelně do kastrolu. Troubu rozehřeji na 200°C a nechám zapéct bez zakrytí cca 30 minut. Až se maso uzavře, přiliji jablečný mošt smíchaný s řepným sirupem a vývarem. Nechám dál v troubě při 180 stupních něco kolem hodiny. Po tom čase vyndám z trouby, maso uklidím do tepla a sos prudkým vařením zredukuji na požadovanou hustotu. Pokud by se jevila někomu přílišná sladkost, lze ji srazit přidáním smetany. Z masa odstraním špagát, pokrájím a podávám se slezskými "kluskami":https://www.labuznik.cz/recept/kluski-slaskie-jemne-bile/, nebo kopytki. Jako příloha "červená řepa vařená s kmínem":https://www.labuznik.cz/recept/cervena-repa-varena-s-kminem/.
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Plněné vepřové maso Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřová roláda v meruňkovicovém sosu pro Zdenu
Tak jsem si to myslela, děkuji
vypadá to moc dobře. Možná bych pro lepší
prolnutí chuti směsky do masa vrstvila maso-směska-uzené. Včetně té
přílohy - skvost

Všechno pravda, vypadla věta při přetahování z wordu. Ale Mrcha Lab, když jsem se snažil o nápravu, na mou osobu dělal škaredé obličeje a tvrdil,že došlo k neočekávané chybě. Já se ulekl a z Labu utekl. Až nyní jsem byl poučen, že netřeba vyskakovat, ale v klidu přejít na první stranu a oprava tam bude. A hle, hle, hle je tomu tak. Tak ještě jednou omluva
Opravdu poctivě jsem přečetla recept 5×…ale ta voňavá směska figuruje pouze v prvním odstavci a ve fázi chladnutí mizí…
do rolády ? k masu při pečení ?
Drobku, ano - syrup
My, dříve narození jsme se syrup učili ve škole s y, později se to změnilo, čert aby se v tom vyznal.
Co jsem viděl je od Bolsu a to chutná úplně
jinak, však to má pod 15% alkoholu. 
Spíš mám problém kde v téhle zemi hojnosti (Americko), seženu meruňkovici.
5 příspěvků 2.6.12 11:39
děkujeme ti za krásné včerejší odpoledne, bylo to úžasné, nádherné a budeme to muset brzo zopakovat. Máma je z procházky po Praze, jízdy metrem a tramvají ještě celá v euforii…
A uvaříme to příští týden z plece,
pokud to nebude vadit a my jsme se vždy učili psát ¨syrup¨ s ¨I¨… 