Recept Vepřová plec v paprikové směsi

(Hodnoceno 1x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřová plec v paprikové směsi

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso nakrájené na kostky, lehce je opečeme po všech stranách a vyjmeme. cibuli, zaprášíme lžičkou hladké mouky, osmahneme, přidáme zpět maso, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme pod pokličkou. Po chvíli přidáme papriky pokrájené na nudličky, kečup, víno a dusíme až maso změkne. Směs ochutíme worcestrem.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 16821x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřové plece
  • 2 lžíce oleje
  • 3 papriky
  • 1 cibule
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce červeného vína
  • hladká mouka
  • worcester
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme se smaženými bramborovými kroketami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 14.11.14 13:33

Postup je opravdu trochu divný :-) Ale výsledek je dobrý.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Mrohanz 31.10.14 10:50

Recept s mesmyselným postupem.
1-nejdřív osmažit cibuli a na ní pak maso které následně vyjmout? Proč?
2.- masa zbavenou cibuli zaprášit -osmahnout a přidat maso které pak bude neustále m,íchat jako kdo? - bude se to totiž logicky připalovat.
Jinak recept nehodnotím, jenom mi ten postup přijde divný.

Diskuse k receptu Vepřová plec v paprikové směsi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřová plec v paprikové směsi

daduuja
1149 příspěvků 14.11.14 13:54

Postup mám trošku jiný než Pepino :-)

Maso na plátky, trochu naklepat, osolit, opepřit, lehce obalit v hladké mouce a zprudka osmažit na sádle. Vyndat z pánve, ve výpeku osmažit cibuli, přidat zpět maso, podlít vývarem nebo vodou, přivést k varu, přidat kečup (protlak, rajčata), víno a dusit na malém ohni do změknutí masa. Před koncem přidat papriky a už jen zlehka krátce povařit.
Mouka se tímto způsobem provaří(samozřejmě se musí hlídat a podle potřeby přiměřeně podlít), omáčka bude sametově hladká bez dalšího zahušťování a její množství stačí ke všem porcím masa.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz