Recept Vepřová plec v paprikové směsi

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová plec v paprikové směsi

Postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso nakrájené na kostky, lehce je opečeme po všech stranách a vyjmeme. cibuli, zaprášíme lžičkou hladké mouky, osmahneme, přidáme zpět maso, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme pod pokličkou. Po chvíli přidáme papriky pokrájené na nudličky, kečup, víno a dusíme až maso změkne. Směs ochutíme worcestrem.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 15150x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 400 g vepřové plece
  • 2 lžíce oleje
  • 3 papriky
  • 1 cibule
  • 3 lžíce kečupu
  • 3 lžíce červeného vína
  • hladká mouka
  • worcester
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme se smaženými bramborovými kroketami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 14.11.14 13:33

Postup je opravdu trochu divný :-) Ale výsledek je dobrý.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

Mrohanz 31.10.14 10:50

Recept s mesmyselným postupem.
1-nejdřív osmažit cibuli a na ní pak maso které následně vyjmout? Proč?
2.- masa zbavenou cibuli zaprášit -osmahnout a přidat maso které pak bude neustále m,íchat jako kdo? - bude se to totiž logicky připalovat.
Jinak recept nehodnotím, jenom mi ten postup přijde divný.

Diskuse k receptu Vepřová plec v paprikové směsi

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřová plec v paprikové směsi

daduuja
1145 příspěvků 14.11.14 13:54

Postup mám trošku jiný než Pepino :-)

Maso na plátky, trochu naklepat, osolit, opepřit, lehce obalit v hladké mouce a zprudka osmažit na sádle. Vyndat z pánve, ve výpeku osmažit cibuli, přidat zpět maso, podlít vývarem nebo vodou, přivést k varu, přidat kečup (protlak, rajčata), víno a dusit na malém ohni do změknutí masa. Před koncem přidat papriky a už jen zlehka krátce povařit.
Mouka se tímto způsobem provaří(samozřejmě se musí hlídat a podle potřeby přiměřeně podlít), omáčka bude sametově hladká bez dalšího zahušťování a její množství stačí ke všem porcím masa.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Cuketové placky Cuketové placky
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz