Recept Vepřová pečeně se sušeným ovocem

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřová pečeně se sušeným ovocem

Postup

1. Cider ohřejeme a rozpustíme v něm zrnitý vý­var. Na 1 hodinu do něj namočíme sušené ovoce, skořici a hřebíčky. Troubu vyhřejeme na 200 °C. 2. Do masa vetřeme sůl a pepř. Pečeme asi 1 ho­dinu v kastrolu. Poté přidáme cider s vývarem a ko­řením a dopečeme doměkka. 3. Celer pokrájíme na kolečka. Zeleň odložíme stranou. Kolečka řapíkového celeru osmahneme na másle a před koncem pečení přidáme k masu. 4. Maso necháme 10 min. odpočinout. Omáčku zahustíme granulemi jíšky a povaříme. Přisolíme a opepříme. Pečeni nakrájíme a rozdělíme na talíře s ovocem a celerem. Ozdobíme celerovou natí.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 30.09.02 vloženo
  • 5738x zobrazeno

Čas přípravy

  • 120 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 790 kcal, 47 g bílkovin, 38 g tuků, 60 g sacharidů
  • 700 ml cidru (jablečné víno)
  • 2 lžíce zrnitého vývaru
  • 200 g sušených meruněk
  • 200 g sušených švestek
  • 1 malý kousek skořice
  • 6 hřebíčků
  • 1 kg vepřové kýty
  • sůl
  • pepř
  • 2 řapíky celeru
  • 1 lžíce másla
  • 3-4 lžíce světlé hotové jíšky

Doporučená příloha

  • Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně se sušeným ovocem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz