Recept Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Zázvor a česnek oloupeme a pokrájíme. Feferonku nadrobno posekáme. Vy­mačkáme šťávu a smícháme s tence na­krájenou kůrou, zázvorem, česnekem, feferonkou, solí, pepřem a cukrem. 2. Maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostky. Prudce opečeme na oleji. Za­lijeme pomerančovou směsí a zeleninovým vývarem. Přikryté pečeme v troubě asi 60 min. Poté vypečenou šťávu slijeme a maso pečeme v troubě ještě asi 10 min. 3. Maso udržujeme teplé. Šťávu propasírujeme a zahustíme jíškou.

Recept je z kategorií: Pečené a zapečené vepřové plátky

Nahlásit recept

  • 22.11.02 vloženo
  • 4760x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 670 kcal, 45 g bílkovin, 44 g tuků, 20 g sacharidů
  • 40 g zázvoru
  • 1 stroužek česneku
  • 1 červená feferonka
  • 2 pomeranče (chem. neošetř.)
  • sůl
  • pepř
  • 1 zarovnaná lžíce hnědého cukru
  • 1 kg vepřové kýty
  • 3 lžíce oleje
  • 400 ml zeleninového vývaru (z kostky)
  • 2-3 lžíce hotové světlé jíšky

Doporučená příloha

  • Podáváme s bramborami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně s ovocnou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz