Recept Vepřová pečeně protýkaná zeleninou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřová pečeně protýkaná zeleninou

Postup

1. Cukety a mrkve očistíme, omyjeme a nakrájime na hranolky. Maso omyjeme, osušíme a uděláme do něj čtyři hluboké zářezy. Zářezy naplníme částí zeleniny. Pečeni obalíme slaninou a ovážeme nítí. 2. Maso opečeme ze všech stran na 2 lžících ole­je. Podlijeme 250 ml vody. Česnek nasekáme a přidáme s bylinkami k pečeni. Přikryté dusíme 60 až 90 min. Pečeni občas obrátíme. Vyjmeme a uchováme horké. 3. Vydušenou šťávu dolijeme vodou na 750 ml. Přivedeme k varu a rozmícháme jíšku. Povaříme 1 minutu. Osolíme a opepříme. 4. Zbývající zeleninu podusíme 5 min. na 1 lžíci oleje. Osolíme a opepříme. Pečeni nakrájíme na plátky a podáváme s petrželkovými bramborami. *Tip:* Omáčku můžeme zjemnit troškou sme­tany.

Další recepty na Vepřová pečeně

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 08.02.02 vloženo
  • 13926x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 cukety
  • 3 mrkve
  • 500 g vepřové krkovi­ce
  • 100 g plátků slani­ny
  • 3 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžičky směsi provensálských bylinek
  • 4 lžíce jíšky
  • sůl
  • pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně protýkaná zeleninou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz