Recept Vepřová pečeně po Toskánsku (Arista di Maiale)

(Hodnoceno 1x) manek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřová pečeně po Toskánsku (Arista di Maiale)

Postup

Stroužky česneku rozmačkáme a smícháme se solí, pepřem a nasekaným (drceným) rozmarýnem. Do masa na pečeni uděláme nožem zářezy, do kterých vetřeme aromatickou směs. Zbytkem směsi potřeme maso i na povrchu. Takto připravenou pečeni rychle osmahneme na pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran a sundáme z pánve. Oloupané, omyté a osušené nové brambory nakrájíme na stejně velké stroužky a vyložíme jimi dno na pekáče. Pokapeme je olivovým olejem a posypeme solí, pepřem a rozmarýnem. Na vrstvu brambor položíme připravenou orestovanou pečeni a dáme péct do trouby rozehřáté na 150°C, přitom prvních 15 min. pečeme maso přikryté, po odkrytí podle potřeby občas poléváme směsí vína, vody a olivového oleje, aby se nevysušilo. Posledních 15 minut zvýšíme teplotu v troubě na 220°C, aby se maso i brambory upekly dozlatova a získaly křupavou kůrku. Upečené maso podáváme nakrájené na tenké plátky polité šťávou a s bramborami.

Další recepty na Vepřová pečeně

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 37997x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1800 g vepřové pečeně
  • 5 stroužků česneku
  • hrst čerstvého rozmarýnu (případně drceného, ne mletého)
  • hrstka soli
  • pepř podle chuti
  • olivový olej
  • červené víno na podlití
  • 8 větších brambor.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Cuso 19.8.12 21:02

Tak som uvaril tento recept na včerajšiu oslavu. Úspech to bol preveliký. K rozmarinu som pridal aj salviu, niekde som nasiel, ze aj tá tam má byť. Cesnaku som ubral dal len 2 strúčiky. Každopádne zaradené do pravidelnej rotácie. Ďakujem.

Diskuse k receptu Vepřová pečeně po Toskánsku (Arista di Maiale)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřová pečeně po Toskánsku (Arista di Maiale)

georgehradec
394 příspěvků 30.7.12 07:30

Odzkoušeno a doporučující recept. Je to super! 1* ;)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz