Recept Vepřová pečeně po balkánsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová pečeně po balkánsku

Postup

1. Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. 2. Feferonky očistíme, vyřízneme semeník, omy­jeme a nakrájíme na nudličky. Ostrým nožem ma­so napíchneme a do otvorů vložíme feferonky. Povrch masa potřeme lisovaným česnekem. 3. Maso obalíme slaninou a převážeme nití. Opečeme ze všech stran na rozehřatém oleji, pod­lijeme 125 ml vody a pečeme zhruba 90 min. Občas přeléváme vypečenou šťávou. 4. Polévkovou zeleninu nakrájíme na kostičky a po hodině ji přidáme k pečeni spolu s bylinkami a rajčatovým protlakem. Podlijeme bílým vínem. 5. Pečeni vyjmeme, šťávu prolisujeme, případně zahustíme solamylem.

Další recepty na Vepřová pečeně

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 04.06.02 vloženo
  • 23109x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g očištěné vepřové kýty
  • sůl
  • pepř
  • 4 feferonky
  • 2 stroužky česneku
  • 150 g slaniny
  • 4 lžíce oleje
  • 2 svazky polévkové zeleniny
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 1/2 lžičky rajčatového protlaku
  • 250 ml bílého vína
  • případně solamyl na zahuštěná

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně po balkánsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Chilli con carne Chilli con carne
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz