Recept Vepřová pečeně na červeném víně

spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřová pečeně na červeném víně

Postup

Do kuze masa udelejte hlubsí zárezy. Do nich zastrkejte plátky, nebo klínky cesneku, peceni osolte a dejte do pekáce. Dejte do trouby vyhráté na 250 st. C a pecte 15 minut. K peceni prilejte polovinu vína, zeleninový vývar, snítky tymiánu a pecte dál, ted na 200 st. C, asi 2 hodiny. 15-20 minut pred koncem pecení odlejte z masa vsechnu stávu a maso dopékejte na sucho. Stávu precedte, prilejte do ni zbytek vína a vse odparte na polovinu. Prilejte smetanu a prípadne obarvete nekolika kapkami kuléru. Tip: V Dánsku se k tomuto jídlu podávají "zahnedlé brambory" (brunede kartofler). Malé, stejne velké brambory se uvarí ve slupce, jeste teplé oloupají. Na velkou pánev se dá rozehrát máslo, zasype se cukrem a oprazí na karamel. Do toho se nasypou oloupané brambory a za stálého obracení dvema varekami se celé v karamelu obalí az jsou hnedé a horké.

Další recepty na Vepřová pečeně

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 21.04.07 vloženo
  • 17021x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hodiny

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 2 kg veprové pecene i s kuzí (hrbet)
  • 2-3 strouzky cesneku, nakrájené na plátky nebo klínky
  • 1 láhev (0,7 l) cerveného vína
  • 3 dl zeleninového vývaru
  • 1 KL soli
  • hrstka cerstvého tymiánu
  • 2 dl smetany 13%
  • kulér

Doporučená příloha

  • Brambory a cervené zelí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně na červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřová pečeně na červeném víně

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.1.10 21:37
Re: Vepřová pečeně na červeném víně.

Krásné, na pohled velice jedlé, jako vše od tebe. Gratuluju už před tiskem a vyzkoušením:D

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Vepřová pečeně na červeném víně.

Hezký recept i příloha vypadá moc dobře, někdy ozkouším. Mám trošku prosbu, jak dáváš obrázky k receptům?Zkoušela jsem přes Pepíčka, ale nic se neděje. Díky a hezký den přeje Zlata

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Grilovaná vepřová žebra

Nejlepší recepty

Štika na smetaně Štika na smetaně
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Houbová smaženice Houbová smaženice
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz