Recept Vepřová pečeně na červeném víně

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová pečeně na červeném víně

Postup

Do kuze masa udelejte hlubsí zárezy. Do nich zastrkejte plátky, nebo klínky cesneku, peceni osolte a dejte do pekáce. Dejte do trouby vyhráté na 250 st. C a pecte 15 minut. K peceni prilejte polovinu vína, zeleninový vývar, snítky tymiánu a pecte dál, ted na 200 st. C, asi 2 hodiny. 15-20 minut pred koncem pecení odlejte z masa vsechnu stávu a maso dopékejte na sucho. Stávu precedte, prilejte do ni zbytek vína a vse odparte na polovinu. Prilejte smetanu a prípadne obarvete nekolika kapkami kuléru. Tip: V Dánsku se k tomuto jídlu podávají "zahnedlé brambory" (brunede kartofler). Malé, stejne velké brambory se uvarí ve slupce, jeste teplé oloupají. Na velkou pánev se dá rozehrát máslo, zasype se cukrem a oprazí na karamel. Do toho se nasypou oloupané brambory a za stálého obracení dvema varekami se celé v karamelu obalí az jsou hnedé a horké.

Další recepty na Vepřová pečeně

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 21.04.07 vloženo
  • 15864x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5 hodiny

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 2 kg veprové pecene i s kuzí (hrbet)
  • 2-3 strouzky cesneku, nakrájené na plátky nebo klínky
  • 1 láhev (0,7 l) cerveného vína
  • 3 dl zeleninového vývaru
  • 1 KL soli
  • hrstka cerstvého tymiánu
  • 2 dl smetany 13%
  • kulér

Doporučená příloha

  • Brambory a cervené zelí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová pečeně na červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 22.01.10 21:37
Re: Vepřová pečeně na červeném víně.

Krásné, na pohled velice jedlé, jako vše od tebe. Gratuluju už před tiskem a vyzkoušením:D

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřová pečeně na červeném víně.

Hezký recept i příloha vypadá moc dobře, někdy ozkouším. Mám trošku prosbu, jak dáváš obrázky k receptům?Zkoušela jsem přes Pepíčka, ale nic se neděje. Díky a hezký den přeje Zlata

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Chilli con carne Chilli con carne
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz