Recept Vepřová panenka ve vinné omáčce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová panenka ve vinné omáčce

Postup

1. Troubu předehřejeme na 200 °C. Panenku omy­jeme, osušíme, podélně vyřízneme kapsu. Vetřeme sůl a pepř. Bylinky nadrobno posekáme, smícháme s čerstvým sýrem a strouhankou a naplníme do pa­nenky. Maso obalíme slaninou a ovážeme nití. 2. Opečeme ze všech stran na rozehřátém ole­ji. Poté pečeme 15 - 20 min. v troubě. Vyj­meme a nakrájíme na plátky. 3. Výpek rozředíme vínem, trochu povaříme a zahustíme hotovou jiškou. Osolíme, opepříme a přisladíme. Cukety nastrouháme. Smícháme s vejcem a moukou. Na oleji z nich usmažíme placičky. Podáváme je s panenkou a vinnou omáčkou.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 21.07.03 vloženo
  • 9762x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 600 kcal, 30 g bílkovin, 47 g tuků, 15 g sacharidů
  • 500 g vepřové svíčkové
  • sůl
  • pepř
  • 1 svazek směsi bylinek
  • 50 g smetanového čerstvého sýra
  • 1 lžíce strouhanky
  • 125 g anglické slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • 125 ml bílého vína
  • 2 - 3 lžíce světlé hotové jíšky
  • špetka cukru
  • 2 cukety
  • 1 vejce
  • 2 - 3 lžíce mouky
  • olej na pečení
  • bylinky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová panenka ve vinné omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz