Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Evropská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nalezeno na blogu Verveine Pêche a mírně poupraveno.
Věci na marinádu smícháme v míse a vložíme očištěnou panenku. Necháme marinovat nejméně 30 minut, otáčíme a poléváme marinádou. Panenku vyndáme, osušíme a opečeme zprudka v kastrolu na oleji ze všech stran. Zalijeme většinou marinády, můžeme přidat trochu bílého vína a dusíme 40 minut. Hlídáme a mícháme, rádo se připaluje. Maso vyjmeme, přikryjeme alobalem, přidáme do kastrolu zbytek marinády a necháme zredukovat do sirupovité konzistence. Zase dobře hlídáme. Maso nakrájíme na plátky, na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými pusinkami nebo opečenou polentou. Dobrou chuť!
Recept je z kategorií: Hlavní jídlo Maso Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřová panenka v pomerančové marinádě
395 příspěvků 11.4.15 12:28
@DRuza1 No jo, vy se jiste obavate, ze „panenka bude vysusena“ :- )). Ne, nebude. Nevim, jak ctete recept, ale neni v nem slovo o „minutce“. Take nevim, z jakych cerpate zdroju, ale zadne maso neni primarne urceno jen k minutkove uprave. Nektere maso se jen, krome jinych moznosti upravy, hodi take k priprave tzv. minutek. Nebojte se z panenky udelat roladu, pecinku nebo ji klidne pomelte a udelejte si jemnoucke kulicky treba v rajcatovo-safranove omacce. Dobrou chut!
1 příspěvek 11.4.15 08:29
Odkdy se panenka dusí?
Pokud je mi dobře známo, maso na minutku se
dá upravit spousty způsoby, počína je smažením, pečením na pánvi,
pečení na roštu a to nemluvím o úpravě anglickým způsobem. Takže pokud
panenku dusíte, přeji dobrou chuť.
Jo, jasně, z marinády redukcí udělám sosík. 800 g panenka je fakt macek
43 příspěvků 29.1.13 10:52
Táhla jsem panenku při nízké teplotě dvě hodiny, a byla perfektní, šťavnatá a křehká. Právě dlouhým dušením se do masa dostanou všechny chutě marinády nebo omáčky.
Ejo, neboj se, zkus to jednou takhle. Pri duseni se marinada krasne natahla do masa, bylo pak krehke a vubec ne gumove, jak se asi bojis. Pri te kratke uprave to nebude ono. Ale pujde to taky, jen tu marinadu potom zredukuj v kastrulku a budes mit krasnou omacku. Bylo by skoda ji vylejt. Panenka bya poradna, nevim kolik vazila, ale mozna tak 800 g.
…také mi ten uvedený čas připadá jako překlep…
Jo, to to chtělo. Přišlo mi to moc sladké. Předpokládám, že je - podle času úpravy- myšlena poměrně „macatá“ panenka. Rozhodně vyzkouším, jen si netroufnu na tento způsob úpravy masa, budu se držet vyzkoušeného - panenku očistit od marinády, 15 minut v troubě přepnuté na gril na mřížce při 220 st., zatáhnout do dvojitého alobalu a nechat 10 minut dojít. Mezitím udělám sos.
Ty pusinky
Haha, už jsem to doplnila, ale sama sebe jsem pobavila, jaka jsem trubka :- )). Diky, Ejo!