Recept Vepřová panenka s různými trpaslíky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Vepřová panenka s různými trpaslíky

Postup

Na oblohu na talí­ři červena cibule, hlávkový salát, petržel. Připravíme si těsto na bram­boráčky (z jednoho středně veli­kého bramboru uděláme dva). Maso naklepeme, osolíme a mírně opepříme po obou stra­nách. Salám na 3-4 místech na­krojíme (aby se při opékání rozevřel), slaninu několikrát nakro­jíme jen na vrchní části (udělá při opékání zmiňovaný vějířek). Žampióny oloupeme a rozkrájíme na silnější plátky. Vše současně opéká­me na různých pánvích. Na talíř pokládáme list salátu, na něj medailónky. Bramboráčky dáme vedle a obložíme je salámem a slaninou a vše prokládáme žam­pióny. Zdobíme dále kolečky cibule a případně nasekanou petrželovou natí. Jídlo je na přípravu trochu pracnější, ale vynikající pro kaž­dou slavnostnější příležitost.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 8877x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Na jed­nu porci:
  • 3 bramboráčky
  • 3 medailónky (zhruba 150 g) z vepřové panenky
  • vě­jířek ze slaniny (špeku, anglic­ké slaniny, paprikového boku apod.)
  • zhruba 3-5 mm silné kolečko jakéhokoli salámu
  • 3 žampióny.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová panenka s různými trpaslíky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Tiramisu z mascarpone

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz