Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Panenku dokonale očistíme, obalíme v oleji s kořením a necháme odležet. Brambory obloupeme, rozpůlíme naplacato a uvaříme skoro doměkka. Vydlabeme tak, aby zbyla co nejtenší mistička. Vydlabanou část rozetřeme v misce se smetanou, žloutkem, křenem, osolíme, opepříme a vložíme zpět do bramborových mističek. Troubu rozehřejeme na 200st.C a přepneme na gril. Do vhodné zapékací misky lehce vytřené olejem vložíme brambory a dáme do trouby cca doprostřed. Po 2-3 minutách vyjmeme, přidáme panenku a dáme zpět do trouby. Po 10 minutách panenku otočíme a pečeme ještě 10 minut. Plněné brambory by v tuto dobu měly být zlatavé a panenka na řezu růžová - vyzkoušeno, vyšlo to přesně. Každému dáme na talíř 2 bramborové mističky a tenké plátky panenky. Zdobíme dle fantazie, růžička vařené brokolice či několik kapustiček není na škodu. Pro vůni doporučuji vše lehce posypat sekanou mraženou bazalkou.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřová panenka s plněnými křenovými brambory
1150 příspěvků 24.11.18 18:09
@Eja dík
Já to zas tolik neprožívám, grilovací mám od fi Sonnentor, nebo si namíchám sama podle chuti. Možná máš averzi kvůli soli nebo glutamátu, ale obojí používám tak jako tak, takže za mne jsem grilovací nevynechala, jen jsem dodala čerstvý rozmarýn.
Dando, krásná fotka.
uff..je to 13 let…
Teď už bych to možná dělala trochu jinak, rozhodně bych vynechala grilovací koření
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
vystihl jsi to přesně (i když možná nepřímo), tento recept není až tolik o tom masíčku, jako o té vynikající příloze.. (i když Eja to má naprosto přesně vypočítané…panenka je opravdu připravená na vteřinu současně s brambůrky). Myslím, že dojde i na to, kdy u nás budou k večeři brambory samostatně:-))
Ale doporučuji s křenem nešetřit (při pečení se jeho chuť ztrácí) a přidat trochu tučného, aby brambory nebyly vysušené. Napadá mě třeba trochu slaninky do náplně..
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Za tenhle recept také děkuji. Je fakt inspirující! Ty plněné brambory, které by měly být zlatavé… skvělé! Z důvodů, které budou některým „labužníkům“ jasné, bych navrhoval variantní řešení; místo smetany trochu bílého vína (není to o alkoholu!)… No a křen - bez komentáře…
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
dnes jsem dělala už podruhé, moc nám chutná. Jen jsem dnes dala víc křenu (napoprvé nebyl příliš znát, nějak se mi vypekl)) a do náplně přidala máslo, aby byly brambory šťavnatější (neměla jsem napoprvé šlehačku, dala jsem tam jen smetanu na vaření a bylo to trochu sušší). Jídlo nádherně vypadá, úžasně voní a ještě lépe chutná, jako v lepší restauraci…:-), vážně! Panenku krájím na porce ještě před marinováním (asi 200 g špalíky), podávám ji vcelku a lehce zasypu čerstvým křenem…mňam!! Díky za recept. Bona
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
dnes jsme měli k obědu, bylo to výborné…dík