Recept Vepřová panenka na slanině
Ala_V Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Velice jednoduchý recept s výborným výsledkem, který jsem okoukala u "konkurence".
Postup
Plátky anglické slaniny si rozložíme do pekáčku tak, aby se překrývaly. Vepřovou panenku očistíme, osušíme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a posypeme cukrem. Položíme na slaninu a obalíme. Plátky překrýváme a nakonec přichytíme jehlou. Maso má být zabalené, aby šťáva nevytékala. Pečeme zakryté v mírně vyhřáté troubě 25-35 min, podle velikosti masa. Zdroj: http://www.recepty.cz/recept/veprova-panenka-na-slanine-9300
- 22.06.15 vloženo
- 26489x zobrazeno
Čas přípravy
- 40 min.
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- vepřová panenka asi 400g
- anglická slanina plátky asi 150g
- sůl
- pepř
- hořčice dijon nebo jiná
- přírodní cukr
Doporučená příloha
Podáváme s rýží nebo bramborem.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku14.4.22 17:09
Jen medailonky obalené slaninou, hrášek jako příloha = Zelený
čtvrtek
14.6.16 21:51
Varianta: vepřová panenka ve slanině s baby špenátem a česnekem, k tomu kroupovohlívové ragú se šalotkou a mrkví. Panenku zatáhněte na pánvi a pak ji dejte do trouby na 200 stupňů na max. deset minut, já to dělal v remosce, ta udělá 180 stupňů minut dvanáct. Víc ani ne, vysušíte to. V remosce byla keramická miska zakrytá alobalem. Pak to vyndejte a nechte deset minut přikryté odpočívat - rozloží se šťáva.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 10 labužníkůmDiskuse k receptu Vepřová panenka na slanině
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřová panenka na slanině
1151 příspěvků 15.6.16 19:50
Oldsoft, ta panenka s čočkou, dobrá, ale ta se špenátem a hlavně s kroupovou-hlívovou přílohou, to je luxus na talíři

Asi vím, co v neděli k obědu