Recept Vepřová panenka na barevném pepři

(Hodnoceno 6x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová panenka na barevném pepři

Postup

Vepřovou panenku nakrájíme na filátka, zlehka naklepeme a posypeme nahrubo mletou směsí pepřů. Poprášíme moukou, přitiskneme a na oleji z obou stran opečeme. Přidáme máslo a krátce podusíme.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 94024x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 400g vepřové panenky
  • 2 lžíce oleje
  • 20 g másla
  • sůl
  • zelený, bílý a červený pepř
  • hladká mouka

Doporučená příloha

  • Podáváme s různě upravenými brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 26.8.17 14:34

Na tom se fakt nedá nic zkazit a s přílohou https://www.labuznik.cz/…kem-pro-dva/ je to luxusní oběd :-)

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

van.Thomas 14.12.15 18:03

Na tomhle se snad nedá nic zkazit, ne? A připravit z panenky něco hnusného by už vyžadovalo opravdu velký talent. Takže průměr.

Odkaz na uvaření

sojo10000 14.9.13 14:07

Super, nevěřil bych, že bych byl schopen uvařit něco tak chutně. Udělalo se to v podstatě samo …

Odkaz na uvaření

danda 7.2.13 21:02

Výborný a jednoduchý.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jari 10.6.12 20:51

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Nira 8.3.12 18:19

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi
Odkaz na uvaření

kavonrtep 20.7.11 12:41

Velmi příjemná úprava. Nic moc složitého a výsledek skvost.

Diskuse k receptu Vepřová panenka na barevném pepři

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Vepřová panenka na barevném pepři

georgehradec
383 příspěvků 25.7.13 09:30

Tak jednoduché, vyzkoušené a dobré! Mohu jen doporučit. Sám opakovaně dělám. Labužníci mějme se báječně! :dance:

gmp
1603 příspěvků 8.2.13 21:46
-

Když můžou na „farmářských“ trzích prodávat Gothaj bez mouky, proč by slanina nemohla být certifikována jako bezlepkový výrobek. Stejně jako voda light neobsahuje cukr! Na rozdíl od „farmářů“ nelžou. Sedlák by mu dal potěhem, farmářovi jednomu.
Filet vers. medajlon: Já bych soudil, že filet je vodkostěná čistá svalovina a medajlon je řez z panenky, ale mohu se mýlit. Někde jsem měl porovnávací tabuli s nákresy bourání masa po americku, německu, francouzsku, tam je asi zakopaný pes. Jenže ti dva Němci sou hrozný společnící, jeden zapomíná nalejt a druhej mi to nenalitý rozlejvá. Někam mi to skovali. Mimochodem, na škole jsme měli předmět „Výroba knih“ a tam jsem se dozvěděl, že filet je takový ten vtlačenej zlatej proužek na hřbetě kníhy a na titulu. Jo a v polštině je to krajka.

Příspěvek upraven 08.02.13 v 23:07

di
2451 příspěvků 8.2.13 21:02

Slanina bez lepku, to je něco jako voda s 0 % tuku, jak to teď prodávájí?;-)

jolana
5066 příspěvků 8.2.13 20:55

,,tak to je fakt bomba, slanina bez lepku :mrgreen:

Dando, tak u nas je na piedestale nielen slanina ale aj lilek..raz som navarila iste jedlo bez baklazanu (ide tam a nemusi byt) a ocko vtedy vycinal jak malej Jarda.. a zaver vystupu bol ze som ho tym ze som nedala baklazan ponizila :mrgreen:..no a to vtedy naozaj, ale naozaj neboli baklazany siroko daleko lebo ich znicila voda a mraz…a vedel o tom, nie ze nie.. ale ked taky lovec pride domov hladny s vidinou jeho oblubeneho jedla.. :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?…

:mavam: a zdravim..

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.2.13 20:11

Ale kdeže :-) slaninka je to, taková prorostlá, jinak je panenka suchá a Zdenek a lilek? kdepáááák, to nehrozí :-)
perlička: coop u nás prodává slaninu bez lepku, nevěřila jsem svým očím :-)

jolana
5066 příspěvků 8.2.13 19:53

Dando, ale ty to masicko mas obalene v nieceom..v com, ha?..pripada mi to ako platocek baklazanu..

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.2.13 19:27

Srdíčka vykrájená z plátků brambor, jako hranolky :-)
V receptu by bylo lepší změnit na medailonky, já použila konce panenek, které se na medailonky nehodí - filet mignon :-)

di
2451 příspěvků 8.2.13 19:14

Casino: panenka není skrojená z kosti, najděte si příslušné obrázky. Klíčová slova: musculus psoas major / velký bedrovec.

casino
4491 příspěvků 8.2.13 18:48
Hledám, pátrám a mám v tom guláš, jako z kližky

Kdyby tu byl Karmínek (nebo Drobek či gmp), tak máme vyhráno :) Pokud by chlapci ještě nenašli rozdíl ve významu FILET - FILÁTKO - FILÉ
Přítel Goo se chová nepřátelsky a hází mi podobné panenské vepřoviny, jako když zadáte „destilovaný ocet“ :twisted:
Já mám gggdesi v hlavě uložené, že filé je flákota skrojená z kosti (u ryb je mi to jasné, hihi, doufám). Podle toho by i vykostěná kotleta bylo filé,,, a panenka vcelku je vlastně filé,,, tož nevím :nevim: :oops:
Jedno filé máme dokonce na Labu :)
Tady je Vepřové filé na jehle a jsou to zase medailonky ;)
A tady ten bejk na obrázku má taky fillet…
Tož já nevím! Raď kočičko, raď pejsku… :)

Příspěvek upraven 08.02.13 v 18:51

Zuzka1973
2341 příspěvků 8.2.13 18:18

Diskuze níže mne ze zvědavosti přivedla na zajímavé čtení:

http://www.hostovka.cz/clanek.php?…

Sice tam není tak úplně odpověď na vaše dilema, ale je to zajímavé…

Eja
3861 příspěvků 8.2.13 16:36

:nevim: „podlouhlá“ filátka z panenky - to znamená krájet po vlákně???

Zébu, tipla bych vykrajovanou bramboru, ne kroketu, pečenou už vykrojenou podle barvy vnitřku srdíčka?

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 8.2.13 15:16

Dando, to se ti povedlo! Prozradis, z ceho jsou ta srdicka? Je to rovnou brambora, nebo nejaka forma krokety? Moc by se mi to hodilo, ale kdyztak budu improvizovat. Diky za inspiraci. Jako vzdycky.- ).

casino
4491 příspěvků 8.2.13 11:14
No, jestli nejste trošku mimo mísu,

…tak kecá Pepino v postupu, nebo jsou fotečky o něčom jiném (jedna vedle třetí) :nevim: :think: :mrgreen:

Ačraj
697 příspěvků 7.2.13 23:13
rozdíl...

Casino: Filátka jsou podlouhlá a medailonky jsou kulatý..chá chá :lol:

casino
4491 příspěvků 7.2.13 22:42
Je prosím nějaký rozdíl mezi...

…„filátky“ a „medailonky“ z panenky :?: :nevim: :think:

jolana
5066 příspěvků 7.2.13 21:44

Dando :potlesk:

kavonrtep
2 příspěvky 20.7.11 12:41

Velmi příjemná úprava. Nic moc složitého a výsledek skvost.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz