Recept Vepřová panenka à la crème.
spiser Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Maso nakrájejte na plátky asi 1,5-2 cm silné. Osolte a opepřete je. Cibuli, česnek nakrájejte na drobné kostičky. V kastrole rozehřejte olej a máslo a na tom opečte maso po obou stranách do hněda. Vyjměte je a udržujte teplé. Do kastrolu dejte slaninu, cibuli, česnek a žampiony a restujte je pár minut. Zalejte vínem, smetanou, do toho dejte zpět maso a vařte slabým varem 15-20 minut. Při podávání posypte petrželkou. Nejlepší přílohou by byl knedlík ale ten je v Dánsku neznámý. Těstoviny, rýže a brambory nebo bageta jsou také vhodnou přílohou.
- 12.07.13 vloženo
- 5275x zobrazeno
Čas přípravy
- 1 hodina
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 vepřová panenka, ca. 600 g
- 4 cibule šalotky
- 4 stroužky česneku
- 100 g slaniny nakrájené na kostičky
- 150 g žampionů nakrájených na plátky
- 1 PL (olivového) oleje
- 1 PL másla
- 500 ml smetany
- 1 sklenice (ca. 2dl) červeného vína
- petrželka
- sůl
- pepř
Doporučená příloha
Uvedena v receptu.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku20.10.19 15:51
Vyzkoušeno, pochutnali jsme si. Recept je jednoduchý, zvládne ho i začátečník. Postup jsem dodržela do puntíku.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 2 labužníkůmDiskuse k receptu Vepřová panenka à la crème.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřová panenka à la crème.
Koukám, že jsem se vyjádřila jako idiot!
Nechtěla jsem měnit Spiserův recept, jen říct, že taková panenka na bílých hříbkách a s knedlíčkem (čili recept úplně jiný) je životabudič, kterého jest mi třeba.
Hlavně mi je, jak koukám, třeba lesa! Bezodkladně!
Omlouvám se, jsem pako a dělám zmatky!
Já bych na receptu nezměnila nic, to červené víno zní divně jen na první přečtení. Ale zcela jistě NE knedlíky!!! S rýží jistě, se širokými nudlemi lépe, s noky BOMBA, si myslím.
717 příspěvků 13.7.13 08:29
Delal jsem s bílým i s cerveným vínem. S cerveným mi to pripadá chutnejsí. Zálezí také na tom jaké víno se pouzije, nejlépe kvalitní, ne prílis levné víno.
… ale s barvou už jsem se jedenkrát sekl , tak jsem jako hrob

Taky si to dovedu představit spíše s bílým vínem, ale slaninku bych v tom nechal!
S bílým vínem, malými bílými hříbky, jemným knedlíčkem a bez slaniny - vím, že je to úplně něco jiného, ale už se vidím v lese! Děkuji Ti za naději!