Recept Vepřová panenka à la crème.

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová panenka à la crème.

Postup

Maso nakrájejte na plátky asi 1,5-2 cm silné. Osolte a opepřete je.
Cibuli, česnek nakrájejte na drobné kostičky.
V kastrole rozehřejte olej a máslo a na tom opečte maso po obou stranách do hněda. Vyjměte je a udržujte teplé.
Do kastrolu dejte slaninu, cibuli, česnek a žampiony a restujte je pár minut. Zalejte vínem, smetanou, do toho dejte zpět maso a vařte slabým varem 15-20 minut. Při podávání posypte petrželkou.

Nejlepší přílohou by byl knedlík ale ten je v Dánsku neznámý. Těstoviny, rýže a brambory nebo bageta jsou také vhodnou přílohou.

Nahlásit recept

  • 12.07.13 vloženo
  • 3377x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vepřová panenka, ca. 600 g
  • 4 cibule šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 150 g žampionů nakrájených na plátky
  • 1 PL (olivového) oleje
  • 1 PL másla
  • 500 ml smetany
  • 1 sklenice (ca. 2dl) červeného vína
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 12.07.13 19:02

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřová panenka à la crème.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1211 příspěvků 13.07.13 19:49

Koukám, že jsem se vyjádřila jako idiot!
Nechtěla jsem měnit Spiserův recept, jen říct, že taková panenka na bílých hříbkách a s knedlíčkem (čili recept úplně jiný) je životabudič, kterého jest mi třeba.
Hlavně mi je, jak koukám, třeba lesa! Bezodkladně!
Omlouvám se, jsem pako a dělám zmatky! :mavam:

Eja
3839 příspěvků 13.07.13 15:03

Já bych na receptu nezměnila nic, to červené víno zní divně jen na první přečtení. Ale zcela jistě NE knedlíky!!! S rýží jistě, se širokými nudlemi lépe, s noky BOMBA, si myslím. :mavam:

spiser
717 příspěvků 13.07.13 08:29
Víno.

Delal jsem s bílým i s cerveným vínem. S cerveným mi to pripadá chutnejsí. Zálezí také na tom jaké víno se pouzije, nejlépe kvalitní, ne prílis levné víno.

casino
4483 příspěvků 13.07.13 00:49
Taky mi tam to červené moc nesedí...

… ale s barvou už jsem se jedenkrát sekl , tak jsem jako hrob ;) :)

parles
302 příspěvků 13.07.13 00:09

Taky si to dovedu představit spíše s bílým vínem, ale slaninku bych v tom nechal!

tlustá bába
1211 příspěvků 12.07.13 20:24

S bílým vínem, malými bílými hříbky, jemným knedlíčkem a bez slaniny - vím, že je to úplně něco jiného, ale už se vidím v lese! Děkuji Ti za naději! :mavam:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz