Recept Vepřová panenka à la crème.

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová panenka à la crème.

Postup

Maso nakrájejte na plátky asi 1,5-2 cm silné. Osolte a opepřete je.
Cibuli, česnek nakrájejte na drobné kostičky.
V kastrole rozehřejte olej a máslo a na tom opečte maso po obou stranách do hněda. Vyjměte je a udržujte teplé.
Do kastrolu dejte slaninu, cibuli, česnek a žampiony a restujte je pár minut. Zalejte vínem, smetanou, do toho dejte zpět maso a vařte slabým varem 15-20 minut. Při podávání posypte petrželkou.

Nejlepší přílohou by byl knedlík ale ten je v Dánsku neznámý. Těstoviny, rýže a brambory nebo bageta jsou také vhodnou přílohou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.07.13 vloženo
  • 3300x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vepřová panenka, ca. 600 g
  • 4 cibule šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 150 g žampionů nakrájených na plátky
  • 1 PL (olivového) oleje
  • 1 PL másla
  • 500 ml smetany
  • 1 sklenice (ca. 2dl) červeného vína
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 12.07.13 19:02

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřová panenka à la crème.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1209 příspěvků 13.07.13 19:49

Koukám, že jsem se vyjádřila jako idiot!
Nechtěla jsem měnit Spiserův recept, jen říct, že taková panenka na bílých hříbkách a s knedlíčkem (čili recept úplně jiný) je životabudič, kterého jest mi třeba.
Hlavně mi je, jak koukám, třeba lesa! Bezodkladně!
Omlouvám se, jsem pako a dělám zmatky! :mavam:

 
Eja
3820 příspěvků 13.07.13 15:03

Já bych na receptu nezměnila nic, to červené víno zní divně jen na první přečtení. Ale zcela jistě NE knedlíky!!! S rýží jistě, se širokými nudlemi lépe, s noky BOMBA, si myslím. :mavam:

 
spiser
717 příspěvků 13.07.13 08:29
Víno.

Delal jsem s bílým i s cerveným vínem. S cerveným mi to pripadá chutnejsí. Zálezí také na tom jaké víno se pouzije, nejlépe kvalitní, ne prílis levné víno.

 
casino
4473 příspěvků 13.07.13 00:49
Taky mi tam to červené moc nesedí...

… ale s barvou už jsem se jedenkrát sekl , tak jsem jako hrob ;) :)

 
parles
302 příspěvků 13.07.13 00:09

Taky si to dovedu představit spíše s bílým vínem, ale slaninku bych v tom nechal!

 
tlustá bába
1209 příspěvků 12.07.13 20:24

S bílým vínem, malými bílými hříbky, jemným knedlíčkem a bez slaniny - vím, že je to úplně něco jiného, ale už se vidím v lese! Děkuji Ti za naději! :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz