Recept Vepřová panenka à la crème.

Dánská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Vepřová panenka à la crème.

Postup

Maso nakrájejte na plátky asi 1,5-2 cm silné. Osolte a opepřete je.
Cibuli, česnek nakrájejte na drobné kostičky.
V kastrole rozehřejte olej a máslo a na tom opečte maso po obou stranách do hněda. Vyjměte je a udržujte teplé.
Do kastrolu dejte slaninu, cibuli, česnek a žampiony a restujte je pár minut. Zalejte vínem, smetanou, do toho dejte zpět maso a vařte slabým varem 15-20 minut. Při podávání posypte petrželkou.

Nejlepší přílohou by byl knedlík ale ten je v Dánsku neznámý. Těstoviny, rýže a brambory nebo bageta jsou také vhodnou přílohou.


Reklama

Nahlásit recept

  • 12.07.13 vloženo
  • 3239x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 vepřová panenka, ca. 600 g
  • 4 cibule šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 100 g slaniny nakrájené na kostičky
  • 150 g žampionů nakrájených na plátky
  • 1 PL (olivového) oleje
  • 1 PL másla
  • 500 ml smetany
  • 1 sklenice (ca. 2dl) červeného vína
  • petrželka
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Uvedena v receptu.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

spiser 12.07.13 19:02

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Vepřová panenka à la crème.

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1204 příspěvků 13.07.13 19:49

Koukám, že jsem se vyjádřila jako idiot!
Nechtěla jsem měnit Spiserův recept, jen říct, že taková panenka na bílých hříbkách a s knedlíčkem (čili recept úplně jiný) je životabudič, kterého jest mi třeba.
Hlavně mi je, jak koukám, třeba lesa! Bezodkladně!
Omlouvám se, jsem pako a dělám zmatky! :mavam:

 
Eja
3806 příspěvků 13.07.13 15:03

Já bych na receptu nezměnila nic, to červené víno zní divně jen na první přečtení. Ale zcela jistě NE knedlíky!!! S rýží jistě, se širokými nudlemi lépe, s noky BOMBA, si myslím. :mavam:

 
spiser
717 příspěvků 13.07.13 08:29
Víno.

Delal jsem s bílým i s cerveným vínem. S cerveným mi to pripadá chutnejsí. Zálezí také na tom jaké víno se pouzije, nejlépe kvalitní, ne prílis levné víno.

 
casino
4463 příspěvků 13.07.13 00:49
Taky mi tam to červené moc nesedí...

… ale s barvou už jsem se jedenkrát sekl , tak jsem jako hrob ;) :)

 
parles
299 příspěvků 13.07.13 00:09

Taky si to dovedu představit spíše s bílým vínem, ale slaninku bych v tom nechal!

 
tlustá bába
1204 příspěvků 12.07.13 20:24

S bílým vínem, malými bílými hříbky, jemným knedlíčkem a bez slaniny - vím, že je to úplně něco jiného, ale už se vidím v lese! Děkuji Ti za naději! :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Chléb s celerem Chléb s celerem
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz