Recept Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou
ikoš Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Líčka - jemné a šťavnaté maso, které dodá šťávě vynikající chuť a sílu, není zapotřebí zahušťovat.
Postup
Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kostky. Naťovou cibulku nakrájíme na větší kousky. Líčka dobře očistíme (zejména blanky)a zlehka obalíme v hladké mouce. V kastrolu si rozehřejeme olej a líčka na něm rychle opečeme. Poté je vyjmeme a do výpeku přidáme máslo, vsypeme cibuli a restujeme ji do sklovata, poté přidáme kořenovou zeleninu a necháme ji za občasného míchání pár minut restovat. Nakonec vsypeme naťovou cibulku, promícháme a přidáme rajčatový protlak. Ten za stálého míchání zasmahneme (pozor, ať se nepřipálí!) a ihned trochu zalijeme horkým vývarem. Přidáme opečená líčka, tymián, pepř, dolijeme do 2/3 výšky masa vínem, osolíme, přiklopíme poklicí a vložíme do horké trouby. Po 10 minutách troubu stlumíme na 175 až 180° C a pečeme za občasného podlévání vínem a vývarem do měkka - asi hodinu a půl. Poté ještě cca 15 minut necháme lehce provářet již bez poklice. Kdo chce, může maso vyjmout, nechat šťávu vydusit na tuk, zasypat moukou a pár minut za stálého míchání zarestovat a podlít zbylým vývarem a vínem a nechat ještě 15 minut zvolna provářět bez poklice. Já ale již nezahušťuji. Lze i např. hustou šťávu připravit tak, že vyndáme maso, rozmixujeme zeleninu a přepasírujeme přes sítko. Dobrou chuť.
- 03.01.16 vloženo
- 12940x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 a půl hodiny
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 kg vepřových líček (cca 12 ks)
- sůl
- olej
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 1 petržel
- celer (stejný díl jako petržel)
- naťová cibulka - dle chuti
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 snítky tymiánu (sušený cca 1 a půl lžičky kávové)
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček celého černého pepře
- červené suché víno - cca 0,25 l až 0,5 l
- masový vývar na podlití (může být i připravený z masoxu)
- hladká mouka na obalení
- 1 lžička másla
Doporučená příloha
Podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky, vařenými bramborami nebo bramborovými noky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřová líčka na červeném víně se zeleninou
@blond007, dík za tip na Makro. Už mám líčka připsána na nákupním seznamu. Do Makra se dostanu tak jednou za 4 - 6 týdnů (nejbližší prodejny mám vzdálené 57 a 53 km
); snad ta líčka budou mít v nabídce.
V současné době moc nevařím
neboť tvořím karnevalové kostýmy

Birkano líčka mají v Makru, tam na ně chodíme my, dneska jsem je opět dělala
Nebo pokud máte někoho známého
v klasickém řeznictví. Dělám je v tlakáči, neobaluju v mouce, víno
dávám hned a zeleninu nechávám na hrubo. (červená cibule, petržel, mrkev,
celer) Pokud je to na slavnostnější oběd, tak pasíruju, robotem to je
rychlejší, ale zesvětlá to. Ujíždíme na nich 
@ikoš má s receptem sledovanost (za tu chvilku, co je recept zveřejněn), že fakt čučím
. Asi budu muset vyzkoušet - jen ta líčka
sehnat
.