Recept Vepřová kýta s whiskou a majoránkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso očistíme a kůži nařežeme ostrým nožem do čtverečků. Smícháme si sůl, pepř, kmín a tuto směs vetřeme do masa ze všech stran. Stroužky česneku si nakrájíme na jemné nudličky, které vkládáme do zářezů kůže. Maso vložíme do pekáčku, potřeme ho olejem a podlijeme malým množstvím vody. Pečeme 2 hodiny a mezi pečením potíráme olejem, ve kterém rozmícháme rozemnutou majoránku.
Ke konci pečení si smícháme whisky s cukrem, celé maso tím pokropíme a ještě tak 10 minut dopékáme.
( takto připravené maso jsem i grilovala a jedli jsme s chlebem)

Dobrou chuť!

Recepty dobré kuchyně.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně


Reklama

Nahlásit recept

  • 16.12.08 vloženo
  • 4219x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty s kůží
  • čerstvě drcený pepř
  • drcený kmín
  • 2 stroužky česneku
  • 2 KL majoránky
  • 2 KL whisky
  • 1 KL cukru
  • olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • dopít whisku, nebo si dát pivčo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová kýta s whiskou a majoránkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz