Recept Vepřová kýta s whiskou a majoránkou

Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso očistíme a kůži nařežeme ostrým nožem do čtverečků. Smícháme si sůl, pepř, kmín a tuto směs vetřeme do masa ze všech stran. Stroužky česneku si nakrájíme na jemné nudličky, které vkládáme do zářezů kůže. Maso vložíme do pekáčku, potřeme ho olejem a podlijeme malým množstvím vody. Pečeme 2 hodiny a mezi pečením potíráme olejem, ve kterém rozmícháme rozemnutou majoránku. Ke konci pečení si smícháme whisky s cukrem, celé maso tím pokropíme a ještě tak 10 minut dopékáme. ( takto připravené maso jsem i grilovala a jedli jsme s chlebem) Dobrou chuť! Recepty dobré kuchyně.

Recept je z kategorií: Vepřové pečeně

Nahlásit recept

  • 16.12.08 vloženo
  • 4722x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty s kůží
  • čerstvě drcený pepř
  • drcený kmín
  • 2 stroužky česneku
  • 2 KL majoránky
  • 2 KL whisky
  • 1 KL cukru
  • olej
  • sůl

Doporučená příloha

  • dopít whisku, nebo si dát pivčo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová kýta s whiskou a majoránkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz