Recept Vepřová kýta na pivu

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Vepřovou kýtu otřeme vlhkou utěrkou. Česnek utřeme se solí, potřeme jím maso, které opečeme po všech stranách v rozehřátém oleji. Kýtu vyndáme a do oleje vložíme nasekanou cibuli, osmahneme ji do růžova, zaprášíme hladkou moukou a znovu osmahneme. Podlijeme ji 2 dl piva (ne plzeň-hořkne), čtvrtlitrem horkého vývaru nebo vodou, vše rozmícháme a do směsi vložíme kýtu. Posypeme ji kmínem, přidáme kuličky pepře a dusíme ji v troubě za občasného polévání šťávou. Před koncem úpravy maso odklopíme a necháme opéci, aby mělo kůrčičku. Hotové maso vyjmeme, odstraníme pepř, vmícháme rajčatový protlak a krátce povaříme. Maso nakrájíme na plátky, polijeme je šťávou a podáváme s vařenými brambory nebo s rýží. Zdobíme listy hlávkového salátu, rajčaty, okurkami a vařenými fazolkami.

Recept je z kategorií: Vepřové maso

Nahlásit recept

  • 06.11.01 vloženo
  • 17226x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg vepřové kýty
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje nebo sádla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 dl světlého piva
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kuličky pepře
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • sůl
  • listy hlávkového salátu
  • rajčata
  • okurky
  • fazolky na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová kýta na pivu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz