Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Německá kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Maso naklepeme a vložíme do těsné, kamanné, nebo porcelánové nádoby. Bílé víno povaříme s očištěnou zeleninou na kolečka nakránenou, cibulí a kořením. Vychladlé nalijeme na maso. Pak ji přiklopíme talířem a dáme na 2-3 dny do chladna odležet. Každý den ji obrátíme. V kastrole si na másle usmažíme čerstvou zeleninu s cibulí a kořením. Přidáme odleželou, osolenou kýtu a osmahneme ji. Po chvíli přilijeme zcezeným vínem, ve kterém byla kýta naložena a vařící vodou. Dusíme do měkka. Kýtu nakrájíme, šťávu zaprášíme trochou mouky, povaříme, rozmixujeme ji a poléváme s ní maso.
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Třené noky, kompoty.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
21.11.15 17:07
Znovu se povedla, a tentokrát s fotkou.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 6 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Vepřová kýta a la Hamburk
43 příspěvků 30.10.12 13:23
Mňam.