Recept Vepřová krkovice s jablky a medem Pra
Labužník jandule02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Tento recept jsem si zkusila dle trochu moc stručného popisu v jedné historické detektivce a ejhle - ono je to dobré.
Postup
Maso osolíme a opepříme, potřeme zázvorem. Vložíme do pokud možno keramického pekáčku, přidáme oloupaná a nakrájená jablka, nakrájenou mrkev, med, zbylé koření a zalijeme černým pivem. Pokud je krkovice hodně libová, můžeme přidat plátek másla, ale myslím, že to není třeba. Pomalu pečeme pod keramickou poklicí v troubě, stačí na 130 stupňů. Když je maso hotové, propasírujeme šťávu. Je možné dovařit i tak, aby vzniklo větší množství omáčky - klasicky, tj. doplnit vývarem a zahustit.
- 11.11.20 vloženo
- 1593x zobrazeno
Čas přípravy
- 2 hod
Počet porcí
- 6 porcí
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice bez kosti vcelku
- 1/4 l černého piva (v originále se mluví o medovině)
- 2 kyselejší jablka
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 2 PL medu
- zázvor mletý
- pepř (ten původně asi nebyl, ale kdyby jej tehdy měli, určitě by dali)
- sůl
- 2 hřebíčky
- 3 nová koření
Doporučená příloha
odpalované krupicové noky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Vepřová krkovice s jablky a medem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Vepřová krkovice s jablky a medem
Chytrý labužník. Ano, Oldřich z Chlumu je ten zdroj. Piva se neboj, dávala jsem i víc.
1454 příspěvků 12.11.20 16:12
To čierne pivo na spôsob medoviny je fajn, aj keď na moju chuť by som toho medu dala menej
P. S. medovina - nehodoval takto náhodou Oldřich z Chlumu?