Recept Vepřová játra v červeném oleji

Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Játra nakrájíme na velmi jemné plátky a ve vařící vodě krátce povaříme tak, aby nekrvácela. Propláchneme studenou vodou a necháme na sítě okapat. Ze sojové omáčky, vína, vývaru, glutasolu a jemně nasekaných feferonek si uvaříme zálivku. Mírně zahustíme škrobem a necháme prochladnout. Játra zalijeme, dochutíme solí a červeným olejem, přidáme na nudličky krájený pórek a kapie a necháme 1 den marinovat.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 5642x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1den/40min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1000 g vepřových jater
  • 0,5dl sojové omáčky
  • 3 lžíce červeného oleje
  • 0,5dl dezertního vína
  • 3 feferonky
  • 1 pórek
  • 100 g kapie
  • lžíce škrobu
  • glutasol
  • 1dl vývaru
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s pečivem

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová játra v červeném oleji

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Hermelín ve víně Hermelín ve víně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz