Recept Vepřová játra a la Castellana Pra

Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Posekat cibuli, chilli papričku a česnek na velice jemno. Osmažit na chvíli na oleji. Přidat játra nakrájená na proužky a smažit je po 10min. Přidat papriku, nakrájenou krev, pastu, bobkové listy a ocet. Osolit a smažit po dalších 5min. Posypat petrželkou a podávat horké. P.S.: Nedostanete-li vepřovou krev, pak použijte 3dl dobrého hovězího vývaru a 3dl suchého červeného vína.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 01.10.02 vloženo
  • 17209x zobrazeno

Čas přípravy

  • 32min.

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 cibule
  • 1 chilli paprička
  • 4 stroužky česneku
  • 1dl olivového oleje
  • 500g vepřových jater
  • 1 lžíce sladké, pomleté papriky
  • 500g strilované, vepřové krve
  • 2 lžíce rajské pasty
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 skleničky vinného octa
  • sůl
  • nasekaná petrželka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřová játra a la Castellana

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5066 příspěvků 25.02.09 02:14
Re: Casino

pouzi aku mas a mas to..;-)

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřová játra a la Castellana - goralko...

Španělsko je zemí olivových stromů, takže s olejem se vaří tak jako se vaří i se sádlem. Takže chceš-li, použij vepřového sádla. Možná ale, že s olejem pokrm dostane tu žádanou chuť. Jsem moc ráda, že jsem Ti připomněla Tvoje dětství…

Dobrou noc!

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřová játra a la Castellana

cuso, ani jsem neměla možnost reagovat na Tvůj tak pěkný komentář! Díky za vyzkoušení receptu!

Příjemný víkend!

goralka
272 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřová játra a la Castellana (R) (PRA).

Babi vyvolala si vo mne krásnu spomienku z detstva na husaciau krv s cesnakom. Popozerám sa po nejakej krvi v obchode aby som mohla vyskúšať Tvoj recept. Nepochybujem, že je výborný. Len by som k bravčovým surovinám použila bravčovú masť. Ale skúsim aj Tvoju variantu na oleji, teším sa.

Cuso
349 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Vepřová játra a la Castellana (R) (PRA).

Babi, tak dnes som to varil. Vzhľadom k tomu že som mäkký ani ja som nepoužil krv ale červené víno dokonca španielske. Skvelý recept. Veľmi nám chutil. Ďakujem za tip.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Mně krev nepiješ...

naopak mě bavíš! Ale k té krvi. Proč si myslíš, že po napsání originálního receptu jsem přidala poznámku o záměně za něco, co používám já? (I když tedy jelita ráda mám)

Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

asi jsi na mne myslela proto, že patříš k těm mnoha, kterým občas krev piju. Věřím ti, že máš pravdu, možná je k mání ztužená krev, ale aniž bych chtěla kazit chuť jiným, já se po tom pídit nebudu.
P.S. Ale jo, mám matnou vzpomínku z útlého dětství, že se mi matka jednou pokusila předložit cosi, co se nazývalo husí krev. Obávám se, že to vyvolalo konflikt téměř stejný, jako pokus vpravit do mne lžíci rybího tuku. Ale fakt nechci odrazovat, chutě máme každý jiné.

babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Tinami...

nebudeš možná věřit, ale když jsem psala tento recept, tak jsem myslele na Tebe. Vepřová krev se prodává sterilovaná, ztužená, ve sklenicích, nebo i konzervách. A protože je ztužená, proto se dá krájet. Vím na 100%, že se kdysi dostala koupit doma, a to ve sklenicích (možná se ještě dostane).

Tinami
166 příspěvků 25.01.09 03:43
Babi,

recept zní moc zajímavě, játra mám ráda, takže to zkusím, jen rovnou zvolím to víno a vývar. Krev sice piju mnoha jedincům, ale jen obrazně, nedovedu si představit, že bych ji konzumovala. Takže jen pro pořádek a třeba pro jiné. Jak se dá, proboha krev nakrájet? Rádoby vtipné nápady o upírech a transfuzích inspirované touto možností si nechám pro sebe, to už by vážně bylo hodně od věci.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz