Recept Vepřenky s olomouckými syrečky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tak jak jsem viděl na TV - Tescoma od Jirky Babici, tak předávám. Sám jsem vyzkoušel a bylo to dobré (pro toho kdo má rád syrečky a bůček).

Postup

Bůček nameleme a smícháme s namletými tvarůžky a houskou namočenou v pivu, utřeným česnekem, solí, pepřem, paprikou a cibulkou (vše jsem semlel). Vypracujeme masovou hmotu a tvarujeme placičky, které opékáme na sádle nebo na pečícím papíru na plechu v troubě při 180°C asi 20 min.
Hotové placičky podáváme na topinkách a zdobíme kolečky cibule, ev. přidáme tatarku nebo něco jiného dle chuti.
Přeju dobrou chuť! Mějte se báječně! :P


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.06.13 vloženo
  • 1693x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 50 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Ingredience:
  • 1/2 kg libového bůčku
  • 1 balení olomouckých syrečků
  • 2 housky
  • česnek
  • červená paprika
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • pivo
  • sádlo

Doporučená příloha

  • opečené tousty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřenky s olomouckými syrečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1667 příspěvků 22.06.13 11:35

@gmp :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

@Zuzka1973 jóóó, to je ten samej :mavam: :mavam: :mavam:

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 22.06.13 11:33

@gmp Tak ten je nádhernej!!! :palec:

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 22.06.13 11:32

@birkana No… myslím, že hmoždýř máme stejný :D
Taky se nezbavuji těch starých věcí ještě po prababi a tak… Jsou lety zoceleny a v těch dnešních (ponejvíce plastových) náhražkách to už není ono… ;)

 
gmp
1603 příspěvků 22.06.13 11:32
+

+

 
birkana
1667 příspěvků 22.06.13 11:24

Hezký baňatý půllitr :potlesk: :potlesk: :potlesk:, ještě klasický tvar z dob, kdy pivo pěnilo přirozeně ;)

No, já jsem taková „vetešnice“, raději vše schovám, než bezhlavě likvidovat :oops: A když má ten kousek ještě historii - to brala denně do ruky babička (na fotce níže v pozadí hmoždíř dodnes mnou hojně používán), tamto měl rád pradědeček - to jsou pro mě „poklady“.

Tak si říkám, co asi zůstane jako vzpomínka po našich potomcích - plastové vidličky a tácky, obaly z Mekáče, PETka od Coly… :poblion: :poblion: :poblion:

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 22.06.13 11:10

Pár kousků taky máme, můj ex sbíral půllitry i korbely, odvezl si jen něco, zbytek mi tu nechal, ale nejvzácnější je přes sto let starý obyčejný půllitr s uchem - třetí z prava…

 
birkana
1667 příspěvků 22.06.13 10:23

Je hezké, že pan hospodský má rozum :potlesk: :potlesk: :potlesk:

My máme nejbližší pípu 7 km daleko, tak to řešíme buďto lahvovým a nebo velkou termoskou - aby se to při dopravě nevylilo. Já tedy nejsem žádný odborník, ale ty PETky jsou naprostá zoufalost :evil:

Pivo do korbelíků točíme tehdy, když se u nás sejde větší společnost a my přivezeme štěňátko z pivovaru :lol: :lol: :lol: Pak přijde na řadu i tento „kousek“ na fotce 8o

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 22.06.13 09:10

@birkana Víš, že už jsme u nás ve vsi asi jediní, kdo si chodí pro pivo se džbánkem? Co tak pozoruju, ostatní už jen „do PETky“ :|
Náš hospodský je mlaďoch, ale jak nás vidí, tak zavelí: „Vy s těma petkama uhnout… džbánek má v pořádný hospodě přednost!“
:mavam:

 
birkana
1667 příspěvků 22.06.13 06:49

My taky nejsme žádní notorici, ale v těch vedrech navečer po práci se nějaké to pivečko hodí :D :mavam:

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 21.06.13 19:56

@birkana Tak ten je výstavní :palec: My máme jen obyčejný džbánek, ale moc ho nevyužijeme, ten můj nepije a já zase víc jak to jedno nemůžu (beru léky na srážlivost krve) :oops:

 
birkana
1667 příspěvků 21.06.13 19:29

@Zuzka1973, z tohoto a rovnou od čepu :mavam: :mavam: :mavam:

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 21.06.13 19:15

@georgehradec Pro chlapy? :think: Hmmm… u nás toto jím jen já… ten můj syrečky nerad :D
A navíc je jasný, že toto bude vyžadovat spláchnutí pivem… takže u nás to pro chlapy fakt není… ten můj si dá tak jedno malý… takže to budu muset zachránit zase já, bo já zmáknu i velký 8) :mavam:

 
birkana
1667 příspěvků 21.06.13 16:30

@georgehradec, proč jen pro chlapy? :? I my máme rády ostré a pikantní, smrduté a nadýmavé :srdce: :srdce: :srdce:

Ten, kdo má trávení v pořádku, žlučník vždy připraven a nebojí se nějaké „ucházející bublinky“ z odvrácené strany trávicí trubice; takovouto krmi zalije v hrdélku dobrým pěnivým mokem a je jedno, zda je holka nebo kluk :mavam: :mavam: :mavam:

P. S. Pro plechové huby bych ještě jemně okořenila chilli papričkou :jazyk:

 
georgehradec
372 příspěvků 21.06.13 16:14

Ještě něco: je to jen pro chlapy! :P

 
Zuzka1973
2184 příspěvků 07.06.13 15:10

Babicu sice nemusím… ale tohle vypadá moc dobře :palec: Ukládám a těším se na realizaci :D

 
birkana
1667 příspěvků 06.06.13 09:36

Hmmmm… :potlesk: :idea: :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz