Recept Vepřenky s olomouckými syrečky

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Tak jak jsem viděl na TV - Tescoma od Jirky Babici, tak předávám. Sám jsem vyzkoušel a bylo to dobré (pro toho kdo má rád syrečky a bůček).

Postup

Bůček nameleme a smícháme s namletými tvarůžky a houskou namočenou v pivu, utřeným česnekem, solí, pepřem, paprikou a cibulkou (vše jsem semlel). Vypracujeme masovou hmotu a tvarujeme placičky, které opékáme na sádle nebo na pečícím papíru na plechu v troubě při 180°C asi 20 min.
Hotové placičky podáváme na topinkách a zdobíme kolečky cibule, ev. přidáme tatarku nebo něco jiného dle chuti.
Přeju dobrou chuť! Mějte se báječně! :P


Reklama

Nahlásit recept

  • 05.06.13 vloženo
  • 1607x zobrazeno

Čas přípravy

  • cca 50 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Ingredience:
  • 1/2 kg libového bůčku
  • 1 balení olomouckých syrečků
  • 2 housky
  • česnek
  • červená paprika
  • sůl
  • pepř
  • cibule
  • pivo
  • sádlo

Doporučená příloha

  • opečené tousty

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Vepřenky s olomouckými syrečky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
birkana
1663 příspěvků 22.06.13 11:35

@gmp :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:

@Zuzka1973 jóóó, to je ten samej :mavam: :mavam: :mavam:

 
Uživatel je onlineZuzka1973
2067 příspěvků 22.06.13 11:33

@gmp Tak ten je nádhernej!!! :palec:

 
Uživatel je onlineZuzka1973
2067 příspěvků 22.06.13 11:32

@birkana No… myslím, že hmoždýř máme stejný :D
Taky se nezbavuji těch starých věcí ještě po prababi a tak… Jsou lety zoceleny a v těch dnešních (ponejvíce plastových) náhražkách to už není ono… ;)

 
gmp
1603 příspěvků 22.06.13 11:32
+

+

 
birkana
1663 příspěvků 22.06.13 11:24

Hezký baňatý půllitr :potlesk: :potlesk: :potlesk:, ještě klasický tvar z dob, kdy pivo pěnilo přirozeně ;)

No, já jsem taková „vetešnice“, raději vše schovám, než bezhlavě likvidovat :oops: A když má ten kousek ještě historii - to brala denně do ruky babička (na fotce níže v pozadí hmoždíř dodnes mnou hojně používán), tamto měl rád pradědeček - to jsou pro mě „poklady“.

Tak si říkám, co asi zůstane jako vzpomínka po našich potomcích - plastové vidličky a tácky, obaly z Mekáče, PETka od Coly… :poblion: :poblion: :poblion:

 
Uživatel je onlineZuzka1973
2067 příspěvků 22.06.13 11:10

Pár kousků taky máme, můj ex sbíral půllitry i korbely, odvezl si jen něco, zbytek mi tu nechal, ale nejvzácnější je přes sto let starý obyčejný půllitr s uchem - třetí z prava…

 
birkana
1663 příspěvků 22.06.13 10:23

Je hezké, že pan hospodský má rozum :potlesk: :potlesk: :potlesk:

My máme nejbližší pípu 7 km daleko, tak to řešíme buďto lahvovým a nebo velkou termoskou - aby se to při dopravě nevylilo. Já tedy nejsem žádný odborník, ale ty PETky jsou naprostá zoufalost :evil:

Pivo do korbelíků točíme tehdy, když se u nás sejde větší společnost a my přivezeme štěňátko z pivovaru :lol: :lol: :lol: Pak přijde na řadu i tento „kousek“ na fotce 8o

 
Uživatel je onlineZuzka1973
2067 příspěvků 22.06.13 09:10

@birkana Víš, že už jsme u nás ve vsi asi jediní, kdo si chodí pro pivo se džbánkem? Co tak pozoruju, ostatní už jen „do PETky“ :|
Náš hospodský je mlaďoch, ale jak nás vidí, tak zavelí: „Vy s těma petkama uhnout… džbánek má v pořádný hospodě přednost!“
:mavam:

 
birkana
1663 příspěvků 22.06.13 06:49

My taky nejsme žádní notorici, ale v těch vedrech navečer po práci se nějaké to pivečko hodí :D :mavam:

 
Uživatel je onlineZuzka1973
2067 příspěvků 21.06.13 19:56

@birkana Tak ten je výstavní :palec: My máme jen obyčejný džbánek, ale moc ho nevyužijeme, ten můj nepije a já zase víc jak to jedno nemůžu (beru léky na srážlivost krve) :oops:

 
birkana
1663 příspěvků 21.06.13 19:29

@Zuzka1973, z tohoto a rovnou od čepu :mavam: :mavam: :mavam:

 
Uživatel je onlineZuzka1973
2067 příspěvků 21.06.13 19:15

@georgehradec Pro chlapy? :think: Hmmm… u nás toto jím jen já… ten můj syrečky nerad :D
A navíc je jasný, že toto bude vyžadovat spláchnutí pivem… takže u nás to pro chlapy fakt není… ten můj si dá tak jedno malý… takže to budu muset zachránit zase já, bo já zmáknu i velký 8) :mavam:

 
birkana
1663 příspěvků 21.06.13 16:30

@georgehradec, proč jen pro chlapy? :? I my máme rády ostré a pikantní, smrduté a nadýmavé :srdce: :srdce: :srdce:

Ten, kdo má trávení v pořádku, žlučník vždy připraven a nebojí se nějaké „ucházející bublinky“ z odvrácené strany trávicí trubice; takovouto krmi zalije v hrdélku dobrým pěnivým mokem a je jedno, zda je holka nebo kluk :mavam: :mavam: :mavam:

P. S. Pro plechové huby bych ještě jemně okořenila chilli papričkou :jazyk:

 
georgehradec
371 příspěvků 21.06.13 16:14

Ještě něco: je to jen pro chlapy! :P

 
Uživatel je onlineZuzka1973
2067 příspěvků 07.06.13 15:10

Babicu sice nemusím… ale tohle vypadá moc dobře :palec: Ukládám a těším se na realizaci :D

 
birkana
1663 příspěvků 06.06.13 09:36

Hmmmm… :potlesk: :idea: :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chilli con carne Chilli con carne
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz